Een typisch geval Neptunus

Afgelopen zondag was het honderd jaar geleden dat de Eerste Wereldloorlog eindigde, die hersenloze gruwel die je de eerste moderne oorlog zou kunnen noemen. Jonge mannen werden met honderdduizenden tegelijk afgeslacht, het nam groteske vormen aan, dit soort aantallen slachtoffers was tot dan toe ongekend. Twintig jaar later brak er weer een oorlog uit, die even grotesk-gruwelijke vormen zou krijgen, het was zoals altijd de voortgaande technische ontwikkeling die het de mens mogelijk maakte op deze schaal strijd te voeren en kwaad te doen. De tijd van ridders in harnas die elkaar met een lans van het paard trachten te stoten, leek prehistorie, elke vorm van “rituele” regulering of beperking was uit de oorlog verdwenen. Wat technisch mogelijk was, werd gedaan.

Astrologisch gezien maken de beide Wereldoorlogen en bijvoorbeeld een gebeurtenis als 9/11, ook  iets anders duidelijk. De astrologische wereld neigt ertoe nogal een hoge pet van zichzelf op te hebben, op iedere vorm van kritiek wordt meestal nogal stekelig gereageerd. Maar feit is dat geen enkele astroloog de beide Wereldoorlogen zag aankomen en ook in onze tijd heeft geen enkele astroloog  9/11 op een duidelijke manier heeft voorspeld. Ondanks alle wilde claims van astrologen over wat ze allemaal al niet zouden kunnen, dat is toch wel een bewijs dat de door de meeste astrologen gebruikte technieken incompleet zijn. Er ontbreekt iets wezenlijks in de moderne mundane astrologie en dat is het gebruik van de Grote Conjuncties, kennis van de vaste sterren en het klassieke systeem van waardigheden.

GC WO 1

Als we de Grote Conjunctie (“GC”) van Saturnus en Jupiter voorafgaande aan de Eerste Wereldoorlog bekijken (klik op de link hierboven), wordt het duidelijk hoe effectief en helder deze klassieke technieken zijn. Deze GC vond plaats in 1901 op 28 december maar de grote vraag is natuurlijk voor welke plaats de GC moet worden berekend. Het was een wereldoorlog dus waren er veel landen bij betrokken, maar het is duidelijk dat de Duitse keizer een centrale rol speelde en dat de agressie ook uit Berlijn kwam. Dat wil niet zeggen dat er niet meerdere factoren een rol speelden. Wel is het zo dat als Duitsland zich kalm had gehouden de situatie niet zo uit de hand was gelopen, het land heeft ook door zijn centrale ligging, tot op de dag van vandaag een centrale rol te spelen in Europa.

Berlijn is daarom een goede keuze, en niet zoals sommige slimmeriken zullen zeggen Serajevo. Het is waar dat in Serajevo de moord op de Oostenrijkse kroonopvolger Franz-Ferdinand werd gepleegd die het begin van WO-1 markeerde, maar dat was niet meer dan de aanleiding. Het zijn de Grote Conjuncties die de achtergronden laten zien die tot dit soort gebeurtenissen leiden. Het is overigens buitengewoon cynisch dat de vermoorde Franz-Ferdinand, wiens dood WO-1 inluidde, een uitgesproken vredesduif was en daarom zeer impopulair was aan het Weense keizerlijk hof, dat vol oorlogshitsers en imperialisten zat. Het is zelfs niet onmogelijk dat de keizerlijke geheime dienst, de moord heeft geïnstigeerd of er op een bepaalde manier aan heeft meegewerkt.

Kijken we naar de horoscoop van de GC in 1901 gemaakt voor Berlijn, dan is het direct duidelijk dat er slechte tijden op komst zijn. Het eerste wat opvalt is Neptunus op de ascendant wat laat zien dat Europa door chaos overspoeld zal worden, ergens in de twintig jaar waarvoor deze GC geldig is. De mythe van Poseidon-Neptunus heeft te maken met totale chaos, de verraderlijke god van de oceanen probeert immers altijd het land te verdrinken onder zijn element. De GC zelf als het centrale punt van de horoscoop staat vlakbij cusp 8 van de dood op de krachtige ster van de eerste magnitude ster Wega. Wega is de Dalende Gier en die gier komt naar beneden als er wat te eten is, de goede reputatie van Wega als ster van kunstenaars en leraren is in de mundane  volkomen onterecht.

WO EEN

De GC, waarvan Saturnus deel uit maakt die Heer 10 is en Heer 8 van de dood staat in oppositie met de Maan/ Heer 1, die op Sirius, de brute intimiderende Grote Hond, staat. De twee belangrijkste huisheren 1 en 10 staan dus in oppositie over de 2/8-as van de dood op twee zeer krachtige en gewelddadige sterren! Alsof dat nog niet genoeg is, staat de Zon op de doodsster Antares.

Ook de planeetpunten, de essenties van de planeetenergieën doen weer een duit in het zakje. Het punt van Mars staat via antiscion (positie gespiegeld in de as  0° Kreeft – 0° Steenbok) conjunct het Pars van de Zon in oppositie met het Pars Fortunae of wel het Pars van de Maan. We kunnen dus zeggen dat op het niveau van de essentiële planeetenergie een Volle Maan op Mars plaats vindt, wat het hele thema van oorlog krachtig herhaalt.

United Colours

Voor we deze week gaan kijken naar de horoscoop van Giuliana Benetton, de mode-ontwerpster die aan de weg stond van het zo enorm succesvolle Benetton-concern, eerst een korte, actuele astrologische observatie. Het zal de lezer van deze blog niet ontgaan zijn dat in de VS gisteren belangrijke verkiezingen waren, de zogenaamde “midterms”, gehouden op de helft van de ambtstermijn van de president. In het sterk gepolariseerde politieke klimaat, in de VS is dat nog meer uitgesproken dan elders mede omdat de president zelf olie op het vuur gooit, was het ook een beetje een stemming over Trump. Trump leed een gevoelige nederlaag omdat zijn partij in een van de huizen van het congres (parlement) de meerderheid verloor. Dat zie je in de onderstaande lunaar van Trump voor deze maand, waarin malefic Saturnus Heer 7 van tegenstanders pal op de descendant staat. In oppositie met de ascendant brengt de oppositie hem dus een stevige slag toe (klik op de link hieronder om deze lunaar te kunnen bekijken) . Ook staat lunaarheer 10 van zijn publieke functie pal op cusp 6 van tegenslagen en staat Heer 1 (Trump zelf) ook in het zesde huis van tegenslag. Tot zover Trump (voorlopig).

LUNAAR TRUMP MIDTERMS

United Colours of Benetton

Kort geleden overleed Gilberto Benetton, een van de rijkste zakenmensen van Italië en inderdaad lid van de familie achter de kleurige truien. Het succesverhaal van de nu steenrijke familie uit het Italiaanse Treviso leest als een Amerikaans sprookje. Het begon allemaal, niet met de net overleden Gilberto, maar met zijn zus Giuliana die thuis kleurige truien breidde. De rest van de familie, onder wie Gilberto, zag daar wel wat in en van het een kwam het ander, de al snel lokaal bekende truienwinkel groeide uit tot het wereldconcern dat het nu is, en dat legde de familie geen windeieren. De holding van de Benettons doet investeringen in veel meer dan alleen de mode-branche, het is een van de grote bedrijven van Italië.

GIULIANA BENETTON

Dat hele wereldconcern heeft echter de kleurige truien van Giuliana als grondslag, het was de aparte felle kleur van de truien die zij bedacht, die het allemaal mogelijk maakte. In de radix van Giuliana (klik op de link hierboven om haar radix te kunnen bekijken) is het direct heel duidelijk. Venus de planeet van de mode en de schoonheid staat pal op het MC!  Venus ook is nog eens Heer 1, het meest uitgesproken de persoon en Heer 2 van de financiën, waarmee het dus wel snor zit. De positie van Heer 1 in de horoscoop geeft aan “waar de persoon staat in zijn leven”’ waar hij als het ware automatisch terecht komt: in een loopbaan dus. Heb je Heer 1 op het IC dan is dat een indicatie voor het precies het omgekeerde, je zit onzichtbaar thuis. Niet zo voor Giuliana dus en dat die truien zulke opvallende kleuren hadden, kun je ook goed zien.

In het eerste huis staat namelijk Mars, nooit al te subtiel zeker niet als hij in vernietiging en retrograde is zoals hier, die in redelijk sterke wederzijdse receptie is met die alles dominerende Venus. Venus staat namelijk in de tripliciteit van Mars en Mars in het teken van Venus, hoe dan ook zal het felle van Mars invloed hebben op Venus, waar nog bij komt dat Mars Heer 7 van de ander is. Dus de anderen komen “ automatisch” af op wat Giuliana aan kleurigs bij elkaar breit, Heer 7 in het eerste huis is niet gek als je anderen naar je toe wilt trekken. Venus op het MC staat ook nog eens op een ster uit de Tweelingen, Tejat in de voet van Castor, de sterfelijke helft van de Tweelingen. Tejat heeft een  natuur die beschreven wordt door Venus en Mercurius, wat natuurlijk goed past bij de verkoop van mode.

BENETTON

Dat Tejat op de voet van Castor staat, direct in contact met de aarde,  wijst op een heel concrete  uitwerking en de trefwoorden zijn ook heel treffend. Er wordt gezegd dat Tejat trots en schaamteloosheid geeft wat prima bij die zuurstokkleuren past, maar net zo goed bij de reclame-campagnes waar Benetton ooit groot mee werd. Daarin werden  schokkende beelden getoond, onder meer van een stervende AIDS-patiënt, die niets direct te maken hadden met de kleding.

De planeetpunten voegen zoals altijd weer een aantal pregnante thema’s toe. Zo staat het Punt van Jupiter (Asc + Jupiter – Pars Solis, NIET draaien in nachthoroscopen) via antsicion (positie gespiegeld in de as 0° Steenbok – 0 ° Kreeft)  op 8.20 Weegschaal conjunct die zuurstok-Mars van de felle kleuren. Het Jupiter-punt is de essentie van de expansieve Jupiter, het is ook het Punt van Overwinning, en dat maakt het felle Mars-thema  in het eerste huis nog groter. Het Pars van Mercurius staat op een sterke Mercurius in Tweelingen, dat is dus een extreem mercuriale Mercurius (effectieve commercie) , in het negende huis (buitenland) op de koninklijke Aldebaran( groot stoffelijk succes). De planeetparsen zijn contactpunten met de pure kosmische energie van een planeet, als er een conjunctie of oppositie is met een planeet of een cusp, elektrificeren ze die factoren alsof je een stekker in het kosmisch stopcontact steekt.

De tropische Trump

Deze week kwam het bericht uit Duitsland dat Angela Merkel, waarvan je inmiddels zou denken dat ze kanselier voor het leven was, op de wat langere duur zal gaan vertrekken uit de politiek. Ze zegt voorlopig ook geen functie in de EU te willen, al valt dat nog te bezien natuurlijk. De regeerperiode van Merkel bevestigt op een verbluffende manier de kracht van de Firdaria, de langjarige levensfases die door een planeet worden beheerst. In oktober 2005, toen Merkel aan trad als kanselier, was net haar Jupiter-Firdar begonnen en Jupiter is niet alleen de planeet van de politiek, maar staat in de horoscoop van Merkel ook erg sterk. De Grote Benefic staat bij Merkel in verhoging in het zevende huis en op de zeer krachtige Sirius, de hoofdster van de Grote Hond, een van de aller helderste sterren aan het firmament.

In juli 2017 was de Jupiter-fase voorbij en kwam de volgende heerser aan de beurt, Mars, die in de horoscoop van Merkel geen waardigheid heeft, retrograde staat en natuurlijk een malefic is. Bij haar geboorte hadden we al kunnen zeggen dat er in 2017 een einde zou komen aan de meest succesvolle periode in haar leven, die in 2005 begonnen was. Dat is verbluffende kracht van de Firdaria. Overigens heeft Merkel Neptunus op het MC, wat laat zien dat ze in haar loopbaan te maken krijgt met diverse zeer chaotische situaties en ook dat hebben we gezien, haar carrière begon echt in de nasleep van de Wende en ze kreeg te maken met de Griekse financiële crisis in en met de vluchtelingencrisis. Haar christelijke opstelling tijdens deze crisis lijkt haar en haar partij nu de kop te kosten.

Tegelijkertijd kwam er aan de andere kant van de wereld een politicus van geheel andere snit aan de macht, in Brazilië werd de extreem-rechtse Jair Bolsonaro verkozen tot nieuwe president. Bolsonaro is een groot bewonderaar van Donald Trump en werd net als Trump populair door extreme uitspraken te doen. Als “tropische Trump” was Bolsonaro nog wel wat verhitter en onverbloemd gewelddadig en moordzuchtig, overigens was hij daarmee niet de eerste, in de Filipijnen is al een tijdlang een president aan de macht, die een golf van moorden op verslaafden en drugshandelaren in gang heeft gezet. Ook deze president werd gekozen door een meerderheid van het volk en het was Plato die zei dat op de fase van de democratie onvermijdelijk de fase van de tirannie volgt, zien we dit nu niet voor onze ogen gebeuren?

JAIR MESSIAS BOLSANARO

Ook in het geval van Bolsonaro zijn de Firdaria weer verbluffend, klik op de link hierboven om de horoscoop van deze ex-legerkapitein te kunnen zien. Wat direct in het oog springt in deze horoscoop is Mars, die in elevatie staat in het tiende huis en van daar uit een grote invloed heeft op de hele horoscoop. Stel je voor dat je bij de geboorte Bolsonaro omhoog had gekeken, dan had je daar hoog aan de hemel de rode planeet zien staan, wat hele basale maar effectieve astrologie is. En ja, de Firdar die beheerst wordt door deze Mars is zojuist begonnen in maart dit jaar en dus hadden we net als bij Merkel bij zijn geboorte al kunnen zeggen, dat er in 2018 een periode van succes aan zou breken, Mars staat immers dominerend in het tiende huis.

BOLSANARO

Dat het een Mars in vernietiging is, die zich dus van zijn slechtste kant laat zien, verklaart zijn moordzuchtige taal, maar het wil niet zeggen dat hij zich niet effectief kan manifesteren. Mars maakt een oppositie met de conservatieve Saturnus, Heer 7 van tegenstanders , wat laat zien dat hij vecht tegen het establishment. Mars maakt ook een vierkant met Heer 10 van de loopbaan, wat er op wijst dat er wel wat water bij de al te moordzuchtige wijn zal worden gedaan, maar het zal blijven knetteren, Mars staat in een koppig teken van vaste Aarde. Op de ascendant staat Procyon, de zeer krachtige hoofdster van de Kleine Hond, het handige beest dat de heersende machten te slim af is! Procyon is een felle bijter met een Mars-Mercurius karakter, en de ster staat vaak prominent in horoscopen van mensen die op hun eigen manier, tegen de stroom in, heel succesvol worden. Ook valt op dat Uranus op de ascendant staat, verbonden met het verhaal van de hemelgod, symbool voor ongebreidelde dromen en potenties, die zeer hardhandig door Saturnus met een castratie op aarde wordt gezet. Een zeer prominente, gewelddadige Mars in vernietiging, de wilde Kleine Hond  op de ascendant en de castratie door Uranus, het is duidelijk wat waar bloeddorstige trekken van Bolsonaro vandaan komen.

PS Hoe cynisch kan het zijn, de tweede voornaam van Bolsonaro is Messias!

 

De derde weg van Wim Kok

Afgelopen week overleed een politicus, die een hele grote rol speelde in de moderniseringen en privatiseringen in Nederland in de jaren ’90. Wim Kok. Kok leidde in die tijd een “paarse” coalitie van liberalen en sociaal-democraten en zijn doel was altijd een verbinding te scheppen van de neoliberale zakelijkheid met de sociaal-democratische menselijkheid. Kok was partijleider van de socialistische PvdA en hij volgde in die functie Joop den Uyl op, een heethoofd die er toe neigde ter linkerzijde stevig uit te glijden. In die zin waren beiden, Kok en Den Uyl, exponenten van hun tijd, begin jaren ‘ 80 waren de radicale en “softe” jaren zeventig van Den Uyl echt ten einde en won de tegenpool snel aan kracht. Dat was een neoliberale geest, die de maatschappij als een bedrijf wilde runnen, waarbij winstoptimalisatie een van de belangrijkste doelen was.

Deze ontwikkeling wordt ook door de mundane astrologie helder weerspiegeld. Het is het ritme van de Grote Conjuncties ( “GC”) van Saturnus en Jupiter, die eens in de twintig jaar plaats vinden, die maatschappelijke veranderingen bepalen. Aan het begin van de jaren’ 60 was er een GC die de revolutie van de “sixties” in gang zette, en die de collectieve geest bleven beheersen tot in ver in de jaren ‘ 70. Maar in 1980, was er een nieuwe (dit maal drievoudige) GC en keerde het tij, dat was een extra grote omslag omdat voor het eerst sinds ruim 200 jaar de GC’s niet in een Aarde-element vielen maar in een Lucht-element. De komende GC in 2020 sluit de overgangsperiode (1980-2020) van Aarde naar Lucht definitief af en het is tegen deze achtergrond dat Wim Kok zijn politieke rol speelde.

Wij worden altijd bepaald door het “mundane landschap” waarin we ons leven leiden, er kan geen sprake van zijn dat een individu  op eigen kracht een radicale verandering in gang zet. We leven de kosmos die ons leeft, daarom kijk je ook altijd ook naar de horoscoop van de eclips die vooraf gaat aan de geboorte, als je een individuele horoscoop duidt. Dat geeft aan hoe iemand is ingebed in zijn  tijdgeest. Bij uitstek geldt dat voor politici die alleen maar aan de macht kunnen komen, gedragen door de golven van een tijdgeest en dat was dus ook voor Wim Kok zo. Zijn centrale motto was om de ideologische( rode) veren af te schudden en vooral allerlei blokkades weg te nemen, dat was zijn “derde weg”.

WIM KOK

In de horoscoop van Wim Kok (klik op de link hierboven) is dat direct goed te zien. Wat in het oog springt, is Jupiter die prominent in het eerste huis staat en dus sowieso een grote rol zal spelen in zijn leven. Jupiter is de planeet van de politiek, van de bestuurselite en is ook de heerser van het tiende huis van de loopbaan. Vlakbij het MC staat de Maan, de planeet van het volk en dat is natuurlijk niet zo slecht voor populariteit en succes, zoals Ptolemaeus al op merkt in Tetrabiblos. De Maan is ook Heer 6, het huis van de dienaren en dat laat zien dat Kok een sociaal-democratische politicus was en zijn loopbaan begon in de vakbeweging. Jupiter/Heer 10 staat zo’n vijf graden verwijderd van de ascendant en de Maan zo’n drie graden van het MC. Als planeten ongeveer dezelfde afstand tot een cusp hebben, zijn in aspect in “mundo”’ dat wil zeggen “in de wereld”. Dat slaat op de immers zo concrete huizen die laten zien hoe iets “in de wereld” uit werkt, in tegenstelling tot “in caelo”, “in de hemel” wat naar de zodiak verwijst.

WIM KOK

Ondanks het feit dat ze buiten orb staan in “caelo”, maken de Maan en Jupiter dus wel een vierkantsaspect. Deze verbinding tussen  Maan en Jupiter geven zijn pragmatische “derde weg” aan Jupiter wil plannen maken en de vloeibare Maan wil vooral  beperkingen en hinderpalen oplossen. De Maan is immers de tegenpool van de van nature inflexibele en conservatieve Saturnus, die graag grenzen in stand houdt. De vurige Mars als heer 9 van ideologie en levensvisie maakt een vierkant met de Maan in het tiende huis wat de socialistische kant van Wim Kok weer laat zien. Op de cusp van huis 9 staat de gemakzuchtige Venus die in vernietiging is  en dus zijn makkelijkste kant laat zien, dit is geen scherpslijper, Venus is Heer 3 van het praktisch realiseren, een pragmaticus dus. Dat Jupiter retrograde  is, wijst er op dat hij op een ongebruikelijke manier, die tegen de gewoonte in gaat zijn plannen zal doorvoeren en dat was ook op zijn “derde weg” die brak met het rode verleden. De plaatsing van Jupiter op de ster Sadalsuud uit Aquarius maakt dit beeld af. De Waterman destilleert zorgvuldig het zoute water van de rauwe impulsen tot een voor mensen drinkbaar zoet water van beheersing.

De nieuwe solaar van Nederland

Vorige week zagen we dat er in de progressies / directies in de horoscoop van Nederland, de nodige spanningen te zien zijn. Deze horoscoop van Nederland is de mundane radix, de horoscoop van de Grote Conjunctie van Saturnus en Jupiter, die vooraf ging aan het uitroepen van de onafhankelijkheid van Nederland van de Spaanse kroon. Misschien dat de spanningen die er te zien zijn, zouden kunnen leiden tot een dramatische gebeurtenis en dat zou dan in december kunnen zijn omdat de lunaar van december ook erg gespannen is. Maar alles goed en wel, voorspellen is een complexe zaak , waarbij al snel het gevaar bestaat, op basis van emoties conclusies te trekken, dus is terughoudendheid altijd op zijn plaats.

De Grote Conjunctie op basis waarvan de radix van Nederland is gemaakt, viel op 3 september 1563 en dus is er sinds anderhalve maand ook een nieuwe solaar. Als het vermoeden dat er in december iets gebeurt gerechtvaardigd is, dan moeten  er in deze solaar ook duidelijke aanwijzingen voor te zien zijn. Om daar wat meer zicht op te krijgen, is het slim om eerst even een blik te werpen op de solaren van jaren dat er inderdaad schokkende gebeurtenissen plaats vonden.  De horoscopen van deze jaren worden niet getoond, alleen de opvallende standen zullen worden  genoemd.

Voor de eerste solaar gaan we terug naar 1977 toen Molukse terroristen een trein kaapten in Drenthe en de passagiers in gijzeling hielden. Dat was een zeer schokkende gebeurtenis, de ex-gijzelaars kampten jarenlang met grote psychische problemen, levens van vele onschuldige mensen werden genadeloos kapot gemaakt in de naam van een politiek ideaal. In de solaar van dat jaar staat de genadeloze Zuidschaal op het MC, dit is de zeer krachtige Zuidelijke Schaal van de Weegschaal die keihard orde op zaken stelt en een verstoorde balans corrigeert vaak met geweld. Een andere zeer opvallende stand in de solaar is de Maan, Heer 7 van vijanden, die op de Ascendant staat op de ster Wega van de eerste magnitude, Wega is de Dalende Gier!

 

MOLUKSE TREINKAPING

Dan naar de solaar van 2002, de moord op Pim Fortuyn, in deze solaar zien we weer bezette hoeken, Venus, Heer 8 van de dood in de radix van Nederland en in de solaar staat conjunct de descendant in de zeer kwaadaardige zone van Praesepe en de Ezels,  in oppositie met Neptunus conjunct de ascendant. Het is niet te missen. Twee jaar later was  het weer raak, Theo van Gogh werd vermoord, en weer staat er een planeet op een hoek, nu is het de gewelddadige Mars in val op de descendant. Het MC en het Pars Solis (Asc + Zon – Maan) staan in de Pleiaden, de Wenende Zusters, de Maan en het Pars van de Maan (Pars Fortunae) staan conjunct Pluto in oppositie via antiscion (planeetpositie gespiegeld in de as 0 ° Kreeft- 0 ° Steenbok) met Saturnus, radixheer 1 in vernietiging.

En in de solaar waaronder vlucht MH-17 werd neergeschoten , staat Saturnus Heer 1 op de Noordknoop vierkant Mars in oppositie met radix-Mars.  Deze radix-Mars in Stier is in de horoscoop van Nederland een kritisch punt, en duidt op geweld als hij word geactiveerd. De conclusie is dus dat als er iets echt dramatisch gebeurt, de hoeken in de solaar bezet zijn, in combinatie met grimmige vaste sterren. Speciale aandacht verdient de radix-Mars van Nederland in vernietiging op 11 graden Stier. Dus hoe ziet dat er uit in de verse solaar van Nederland? Zijn er dat soort tekenen te zien die de spanningen in de progressies bevestigen? Klik op de link hieronder om de solaar van Nederland te kunnen bekijken.

SOLAAR NL 2018

Er staan twee planeten in hoekhuizen, in het tiende huis Mars, Heer 7 van tegenstanders, niet op het MC maar wel in oppositie met de graad van de Grote Conjunctie, wat natuurlijk niet goed is. Mars staat dichtbij de noodlotsster Terebellum maar is er toch te ver vandaan om mee te tellen. Op het MC staat Wega, de Dalende Gier, die we al vaker hebben gezien, dat is ook niet fijn. De beruchte Mars in de radix van Nederland op 11 Stier wordt ook geactiveerd door solaarheer 8 Jupiter, die er via antiscion conjunct mee staat. Verder valt op dat de solaar-knopenas vierkant de Asc-Desc staat, wat vaak op een belangrijke gebeurtenis duidt en als tegentoon in dit wat duistere beeld: Venus / Heer1 staat op de zo positieve Spica. Tsja, hoe maak je daar nou weer chocola van? Er zijn toch wat te veel spanningen om te zeggen “niets aan de hand”, al zijn er dan geen zeer uitgesproken posities op de assen van de solaar zoals in veel voorgaande gevallen.

Gevaar voor Nederland?

Zoals de lezer van deze blog bekend zal zijn, wordt als geboortehoroscoop van Nederland de zogenaamde “mundane radix” gebruikt. Dit is de horoscoop van het exacte moment van de Grote Conjunctie van Saturnus en Jupiter (“GC”) uit 1563, die vooraf ging aan de uitroeping van de onafhankelijkheid van Spanje. Deze horoscoop is op deze blog al vaak geduid, dus dat gaan we hier niet nog een keer doen. Omdat de GC in september 1563 plaats vond, is er sinds een maand wel een nieuwe solaar van Nederland, en dat is een goed moment om de ontwikkelingen in de horoscoop van Nederland eens te bekijken. Onvermijdelijk komt daar toch de gedachte aan aanslagen bij kijken, kort geleden werden nog zeven mannen gearresteerd die een aanslag voorbereidden.

Het is natuurlijk nooit goed om de angst te laten regeren, maar we moeten wel reëel zijn, een duiding van ontwikkelingen vindt altijd plaats in de context van kennis van de situatie. De grote lijn van ontwikkelingen wordt in de horoscoop altijd aangegeven door de progressies van de belangrijkste factoren, de Lichten Zon en Maan, de hoeken Ascendant en MC en de punten van Maan (Pars Fortunae) en Zon (Pars Solis). Om een goed beeld te krijgen van wat je in een progressie kunt zien als er iets schokkends gebeurt, is het slim om terug te gaan naar het neerschieten van vlucht MH-17 in juli 2014, dat was de meeste recente dramatische gebeurtenis in Nederland. Klik op de link hieronder om de progressies voor dat moment, berekend op basis van de mundane radix (hier niet afgebeeld) van Nederland te bekijken.

PROGRESSIES MH-17

Het is direct duidelijk aan de hand van de posities van de Zon en de Maan dat er grote spanningen zullen zijn, rond juli 2014 is er een progressieve Volle Maan!  De standaard-duiding is dat er zich een crisis-situatie zal voordoen, de Zon is in de mundane radix van Nederland Heer 7 van tegenstanders, wat op een oorlogsdaad kan wijzen. In de maand van de aanslag is de Maan er uitermate beroerd aan toe, hij loopt over de progressieve Uranus-Neptunus oppositie en over de koninklijke Aldebaran, een zeer krachtige ster met een zuiver martiaal karakter. Dat geeft de gebeurtenis wel heel duidelijk aan, overigens mag je van een snelle progressieve factor als de Maan niet helemaal een exacte timing verwachten. Op het moment van de aanslag is de climax van de Volle Maan strikt genomen voorbij, maar dat wil  nog niet zeggen dat de invloed van zo’n belangrijke stand direct ook weg is.

KONVOOI MH-17

Het beeld wordt nog verdere aangevuld door het Pars Fortunae dat over de krachtige Wega loopt, de hoofdster van de Dalende Gier, in deze context een  wel erg grimmig beeld. Wega wordt in de teksten meestal als een nogal positieve kunstenaarsster beschreven, maar blijkt in mundane context vaak ook nogal scherpe kantjes te hebben. Als we dan de progressies vooruit schuiven naar oktober 2018 zijn er een aantal andere standen die in het oog springen, klik op de link hieronder om de progressie van nu te kunnen bekijken.

PROGRESSIES NL NU

De progressieve Zon staat vier jaar later inmiddels vier graden verder en is over Antares, het vervaarlijke Schorpioenshart gelopen. Antares staat ook bekend als de Doodsster, de Schorpioen is het beest dat de jager Orion dood steekt en die invloed is nog niet voorbij. Het MC loopt over Pluto en die stand wordt benadrukt doordat het Pars Fortunae er nu overheen loopt, terwijl de Maan nog net in de zone rond Praesepe staat, een zeer kwaadaardige ster, de “tweede Algol. Het valt ook op dat het MC over de krachtige Achernar loopt, die net als Wega een goede pers heeft maar net zo goed te maken heeft met een Zonnewagen die neer stort en het land verbrandt. Achernar wordt sterk geassocieerd met arrogante zelfoverschatting.

LUNAAR NL DECEMBER

Dus zijn er op het moment wel spanningen te zien, met Pluto en Antares geactiveerd is dat ook wel iets meer dan normaal. Als we dan de lunaren van de komende maanden door kijken, springt die van december er uit! De MC/IC –as valt over Antares/Aldebaran, de zo martiale sterren-as en Mars in de lunaar Heer 8 valt op de descendant conjunct Neptunus en weer op Achernar. Via antiscion (planeetpositie gespiegeld in de as 0 °Kreeft- 0° Steenbok) valt Pluto op het IC.

Aan de andere kant, dit zegt wellicht niet zo heel veel als andere punten niet op scherp staan, dus misschien is het een goed idee volgende week de nieuwe solaar maar eens te bekijken.

Attaque au gaz à Salisbury

Cette année, la ville anglaise de Salisbury a dû affronter des sinistres pratiques, l’ancien agent double russe Sergej Skripal et sa fille, qui y résidaient, furent empoisonnés par un gaz neurotoxique, le Novichok. Tous deux ont survécu à l’attentat, mais ce ne fut pas le cas pour la femme qui plus tard, dans un parc de la ville, trouva un petit flacon rond qui traînait, et qui contenait du gaz neurotoxique. Elle pensa qu’elle avait affaire à un parfum et elle en versa sur son poignet, avec des suites fatales. Salisbury, la plupart du temps si paisible, fut naturellement sens dessus dessous et sur les entrefaites, il y a maintenant deux suspects de l’attaque sur Skripal, deux agents du service secret russe. Il semble que les Russes n’aient pas fait de leur mieux pour dissimuler leur implication, car pourquoi commettre un meurtre avec un gaz alors que tout le monde sait que les Russes le fabriquent ? Le fait est que la nature de l’attaque et la femme qui fut empoisonnée accidentellement, rendent les choses assez sinistres.

La question est de savoir si cet événement peut se voir dans le thème de la ville, car ce n’est naturellement pas quelque chose d’anodin qui arrive tous les ans. Il est possible, avec l’emploi de la méthode des GC de Saturne et Jupiter, de dresser un thème natal pour Salisbury. Comment faire, on l’a souvent expliqué sur ce blog, et c’était surtout pour des pays, mais de fait, rien n’empêche d’employer la même méthode pour des villes. On prend pour ce faire, pour le calcul de l’horoscope, le moment exact de la Grande Conjonction (GC) de Saturne et Jupiter qui a précédé la fondation de la ville. Ce qu’on peut faire aussi, c’est prendre la GC qui a précédé un moment très important dans l’histoire de la ville, et c’est ce que nous allons faire ici.

SALIBURY GC

L’actuel Salisbury a grandi à partir de la petite ville de New Sarum, qui a reçu le droit de cité en 1227 et la GC sur laquelle baser le thème natal de la ville est celle de 1226 (cliquez sur le lien ci-dessus pour afficher le thème natal de Salisbury). Sur l’Ascendant, se trouve l’étoile Altaïr de 1e magnitude, l’étoile alpha de l’Aigle qui s’envole dans les hauteurs pour voir comment cela se passe dans le monde des dieux. Salisbury est réputée pour sa magnifique cathédrale, ce qui se confirme en plus par le puissant Mars dans son propre signe, comme Maître de 9 en Maison 9, sous la royale Lucida Lancis.

SALISBURY CATHEDRAL

 

Sur le MC se trouve Uranus, le dieu du ciel en conjonction par antisce avec la GC elle-même et il semble aussi désigner le site de Stonehenge à proximité, pour lequel Salisbury est aussi connue. Moulée dans la pierre (Saturne), la combinaison vision / religion (Jupiter) et la relation avec le ciel (Uranus) : cela semble très seyant pour la cathédrale bien connue, tout autant que pour le cercle mégalithique tout aussi célèbre.

SALISBURY PROGRESSIES

L’antisce de la GC conjoint à Uranus se trouve à l’opposition de la Lune sur le FC, qui se trouve sous la maléfique étoile alpha des Hyades, Prima Hyadum et c’est pourquoi c’est de loin la position la plus tendue dans cet horoscope. Dans les progressions (cliquer sur le lien ci-dessus), c’est précisément cet axe de tension qui est fortement activé ! La Part du Soleil est conjointe au FC natal et la Lune et le Soleil lui-même se rapproche de la Lune du radix. La Lune progressée se trouve sur l’Ascendant progressé avec la Pars Fortunae progressée qui est conjointe à Neptune progressé, le dieu de la mer toujours si mal luné, qui cause le chaos. Aussi bien la PF progressée que la Lune progressée est au sextile de la Lune du radix sous Prima Hyadum, et l’un des mots-clés pour la maléfique Prima Hyadum, c’est le poison.

L’axe de tension est donc très fortement activé ! En soi, il est déjà démontré que ce thème fonctionne pour Salisbury, mais la plus patente des proof of the pudding, ainsi que l’expriment si joliment les Anglais, c’est la révolution lunaire (RL). Car la RL est aussi révélatrice, Saturne significateur général de la Mort, se trouve comme Maître de 8 de la mort sur le Descendant des ennemis, sous la très agressive étoile Facies (“mort violente”). La Lune, Maître de 1 et donc celle qui exprime le plus la ville de Salisbury ce mois-ci, se trouve sur la cuspide de 12 du malheur et des choses secrètes (!) et sous Algol la grande coupeuse de têtes cosmique. Pour l’interprétation des étoiles fixes dans les progressions, les RL et les RS, on utilise donc les positions actuelles et non celles de l’époque du radix.

LUNAAR GASAANVAL

Rendez-vous compte qu’un thème natal de 1226, puisse montrer un meurtre par le poison presque 800 plus tard ! N’est-ce pas époustouflant ?

Gas in Salisbury

Dit jaar werd het Engelse Salisbury geconfronteerd met sinistere praktijken, de Russische oud-dubbelspion Sergej Skripal en zijn dochter, die in de stad woonden, werden vergiftigd met het zenuwgas Novichok. Beiden overleefden de moordaanslag, maar dat geldt niet voor de vrouw die later een in een stadspark rond slingerend flesje met het zenuwgas vond. Zij dacht met een parfum van doen te hebben en spoot het op haar pols met fatale gevolgen. Het meestal zo rustige Salisbury was natuurlijk in rep en roer en inmiddels zijn er ook twee verdachten van de aanval op Skripal, twee agenten van de Russische geheime dienst. Het lijkt erop dat de Russen niet eens erg hun best hebben gedaan om hun betrokkenheid te verbergen, want waarom zou je een moord plegen met een gas waarvan iedereen weet dat het van Russische makelij is? Dat feit, de aard van de aanval en de bij toeval vergiftigde vrouw, maken het allemaal nogal sinister.

De vraag is of je deze gebeurtenis kunt zien in de horoscoop van de stad, want dit is natuurlijk niet iets triviaals wat iedere paar jaar gebeurt. Het is mogelijk om met de methode waarbij je gebruik maakt van de Grote Conjuncties van Saturnus  en Jupiter een horoscoop van Salisbury te maken. Hoe je dat doet, is vaak uitgelegd op deze blog maar dat was meestal voor landen, er is echter geen enkele reden waarom je de methode niet zou kunnen gebruiken voor steden. Je neemt daartoe als tijdstip voor de berekening van de horoscoop het exacte moment van de  Grote Conjunctie (GC) van Saturnus en Jupiter die vooraf ging aan de stichting van de stad. Wat ook kan is, is de GC te nemen die vooraf gaat aan een heel belangrijk moment in de geschiedenis van de stad en dat is wat we hier zullen doen.

SALIBURY GC

Het huidige Salisbury groeide uit het stadje New Sarum, dat in 1227 stadsrechten kreeg en de GC waarmee we de stadshoroscoop maken is die uit 1226 (klik op de link hierboven om de horoscoop van Salisbury te kunnen bekijken). Op de ascendant staat de ster Altair van de eerste magnitude , de hoofdster van de Adelaar die omhoog vliegt om te zien hoe het in de godenwereld is, Salisbury is beroemd om zijn prachtige kathedraal, wat nog een bevestigd wordt door de sterke Mars in eigen teken als Heer 9 in het negende huis op de koninklijke Lucida Lancis.

SALISBURY CATHEDRAL

Op het MC staat Uranus , de hemelgod in conjunctie via antiscion met de GC zelf en dat lijkt ook naar het vlakbij gelegen Stonehenge te verwijzen waar Salisbury bekend om is. In steen (Saturnus)  gegoten visie / religie (Jupiter) in combinatie en betrokken op de hemel (Uranus) lijkt heel passend voor zowel de beroemde kathedraal als de beroemde steencirkel.

SALISBURY PROGRESSIES

Het antiscion van het GC conjunct Uranus is in oppositie met de Maan op het IC die op de kwaadaardige hoofdster van de Hyaden, Prima Hyadum staat en is daarmee verreweg de meest gespannen stand in deze horoscoop. In de progressies(klik op de link hierboven) is het precies deze spanningsas die sterk wordt geactiveerd! Het Punt van de Zon staat conjunct het IC en de radix-Maan en de Zon zelf nadert de radix-Maan. De progressieve Maan staat op de progressieve Asc met het progressieve Pars Fortunae conjunct de progressieve Neptunus, de altijd zo slecht geluimde zeegod, die chaos veroorzaakt. Zowel het progressieve PF als de progressieve Maan staan sextiel de radix-Maan op Prima Hyadum, een van de trefwoorden voor de kwaadaardige Prima Hyadum is gif.

De spanningsas is dus zeer sterk geactiveerd! Dat is op zich al bewijs dat deze horoscoop voor Salisbury werkt, maar de meest uitgesproken proof of the pudding zoals de Engelsen zo mooi zeggen is de lunaar. Want ook de lunaar is glashelder, Saturnus algemeen significator van de dood, staat als Heer 8 van de dood  op de descendant van de vijanden op de zeer agressieve ster Facies (“gewelddadige dood”) . De Maan als Heer 1 en dus het meest uitgesproken de stad Salisbury deze maand, staat op cusp 12 van ellende en geheime diensten (!) en op Algol de grote kosmische koppensneller. Je gebruikt dus bij het duiden van de vaste sterren in progressie, solaar en lunaar de actuele standen en niet die uit de tijd dat de radix werd gemaakt.

LUNAAR GASAANVAL

Sta er eens even stil bij dat een horoscoop uit 1226, een gifmoord laat zien die bijna 800 jaar later zal plaats vinden! Is dat niet adembenemend?

Geen toekomst voor Trump

Vorige week werd de mogelijke herverkiezing van Donald Trump als president van de VS in november 2020 bekeken. Daarbij analyseerden we de Firdaria die in 2020 zijn gewisseld van de zeer gunstige, Jupiter-achtige Noordknoop naar de ongunstige Saturnus-achtige, remmende Zuidknoop. Dat is in ieder geval een teken dat het moeilijk zal worden voor Trump om de verkiezingen te winnen, in zijn radix staat de  remmende Zuidknoop conjunct de Maan, die het volk symboliseert. Maar alleen met Firdaria kun je geen betrouwbare voorspellingen doen, de techniek is geschikt om langere levensfases adequaat te beschrijven, maar niet om bepaalde gebeurtenissen exact te voorspellen, daarvoor heb je echt progressies, solaren en lunaren nodig.

Profecties zijn ook wat een grove en eenvoudige techniek, maar wel gedetailleerder dan de Firdaria en vorige week zagen we dat de jaarprofectie in het verkiezingsjaar 2020 bij Trump in het derde huis is gekomen. Dat is minder sterk dan de profectie in het elfde huis toen hij in november 2016 werd verkozen, maar niet direct heel zwak. Om een scherper beeld te krijgen wat er in november 2020 zal gebeuren, kunnen ook de profecties per maand worden bekeken. We weten immers dat, als Trump de Republikeinse kandidaat wordt, hij op 4 november zijn slag zal moeten slaan. De horoscopen die betrekking hebben op die maand, zullen dat dan ook duidelijk moeten laten zien, dat geldt niet alleen voor de maandprofecties maar ook voor de lunaren rond die tijd.

Om profecties per maand te bekijken, is het uitgangspunt het huis waar de jaarprofectie is beland, dat is dus in 2020 het derde huis, dat huis dient als Profectie-Ascendant. Vanuit dat huis tel je simpelweg voor iedere maand een huis verder, een herhaling op kleinere schaal van de profecties op de jaarschaal, een verdere toepassing van het principe van de twaalfvoudigheid. De periode van 14 oktober tot 14 november valt dan onder de profectie in het zevende huis, wat natuurlijk goed past bij de maand waarin een strijd zijn climax bereikt. Alles  wat met het zevende huis te maken heeft in de radix, moet dan geduid worden om te bekijken wat er in deze maand zal gebeuren.

DONALD TRUMP

Op de cusp, de descendant, staat het Pars Fortunae , het planeetpunt van de Maan dat de honger en het gemis weerspiegelt, in oppositie met Mars op de ascendant op de koninklijke Regulus, niet echt een heel positief teken voor winst. Er staan geen planeten in het zevende huis, er staat geen ster op de cusp, dus moet alleen Heer 7 nog bekeken worden.  Heer 7 is Saturnus op de krachtige Procyon maar wel in vernietiging en conjunct Venus / Heer 10 van de loopbaan, dat lijkt geen goed teken te zijn voor een groot succes, de beperkende Saturnus zal zich van zijn minst prettige kant laten zien. Op zich zou je het principe van de twaalfvoudigheid op de schaal van dagen kunnen herhalen, met 2,5 dagen per huis, maar dat laten hier maar even zitten.

Wat wel uitermate relevant is, is de lunaar waaronder zijn herverkiezing zou moeten plaatsvinden. Deze lunaar loopt van 20 oktober tot 20 november en laat behoorlijk uitgesproken standen zien, klik op de link hierboven om deze lunaar te kunnen bekijken. Wat direct in het oog springt, is de Knopenas die over de Asc/Desc –as ligt en dus een heel belangrijk keerpunt aangeeft. Het is de beperkende pijnlijke Zuidknoop die op de Ascendant, Trump deze maand, valt en de Maan staat er conjunct mee. Dat wijst er op dat hij de volksgunst verliest deze maand en deze cruciale stand valt over de Volle Maan in zijn radix, waarbij het zwakke punt in de lunaar, de Maan op de Zuidknoop op de ascendant op de radix-Zuidknoop valt! Met de Noordkoop op de descendant gaat alle kracht naar zijn tegenstander. Hij wordt dus niet herkozen. Ook Marine Le Pen verloor de strijd om het presidentschap met de Zuidknoop op de lunaar-ascendant.

TRUMP LUNAAR VERKIEZINGEN

Het is altijd een goed idee om ook de lunaar na een gebeurtenis te bekijken om te zien of de duiding van de eerste lunaar wordt bevestigd.

LUNAAR TRUMP NA VERKIEZINGEN

De Maan is in deze lunaar Heer 1, deze valt natuurlijk weer op de Zuidknoop, wat niet specifiek voor deze maand is, maar wat het specifiek maakt is dat de Maan, Heer 1 is. Dit is een herhaling van de cruciale stand uit de verkiezingslunaar,we zien hem zijn wonden likken. Saturnus, Heer 8 van het einde, staat op de descendant en schaadt Trump dus in oppositie met de Ascendant. Mars, lunaarheer10 staat pal op het MC, maar dat is, gezien de andere standen, niet Trump zelf die nog op de troon zit.

fortuna2

Heeft Trump toekomst?

Het vreemde lid van een uitgestorven gewaande primitieve stam, dat zich president van de VS noemt, hoopt in 2020 herverkozen te worden! Natuurlijk weten we niet of hij dat jaar in het ambt haalt, want er is altijd heibel  en er zijn diverse mensen die naar buiten zouden kunnen komen met voor Trump zeer belastende informatie. Maar tot nu toe heeft hij alles doorstaan en als een volleerde teflon-Don glibbert hij van het ene schandaal naar de andere rel. Daar gaan we dit keer niet naar kijken, we veronderstellen dat hij 2020 haalt en dat hij inderdaad zijn presidentschap zal kunnen verdedigen. Dat is een veronderstelling want Trump moet natuurlijk nog wel wat hordes nemen voor het werkelijk zover is.

Maar als het zover zou komen, gaat Trump het dan redden? Kan hij zijn overrompeling van 2016 herhalen? De relevante solaren, lunaren en progressies zullen dat natuurlijk laten zien, maar het is heel leuk om eerst eens andere voorspellingstechnieken te gebruiken en te kijken wat die laten zien, namelijk de Firdaria en de profecties. De Firdaria zijn langjarige periodes die beheerst worden door een planeet of een Knoop, de positie en de aard van die planeet (of Knoop) in de horoscoop beschrijft in grote lijnen hoe die periode is. Deze Firdaria laten een heel duidelijk beeld zien, de politieke opkomst van Trump vond namelijk plaats onder een Firdar van Mars.

DONALD TRUMP

Klik op de link hierboven om de horoscoop van Donald Trump te kunnen bekijken. Ik moet zeggen dat ik zelden een radix gezien heb waar zoveel kracht in zit!!  Een van de ultieme krachtsfactoren is Mars op de ascendant op Regulus, de beroemde koninklijke ster die naar de troon leidt. De koning der koninklijke sterren is hier dubbel bezet, zowel Mars als de ascendant staan er op. Je mag dus verwachten dat hij in zijn Mars-Firdar groot succes zal hebben, en zo was het dus ook. Na de Mars-Firdar begint de periode waarvan de Noordknoop heerser is en in deze Noordknoop –fase werd hij gekozen in het hoogste ambt. De Noordknoop, die groot succes schenkt, staat ook heel sterk conjunct de koninklijke Zon / Heer1 (het meest uitgesproken Trump zelf) op de sterke ster Capella van de eerste magnitude.

Maarrrrr, vette jaren , magere jaren – na de  Noordknoop komt de Zuidknoop die succes weg neemt en om offers vraagt. De Zuidknoop staat ook nog eens conjunct de Maan, de algemene significator van het volk, dat ziet er niet al te gunstig uit, zeker als je dat vergelijkt met de glorieuze positie van de Noordknoop. De magere Zuidknoop-fase begint in juni volgend jaar en duurt twee jaar. Op basis van de Firdaria ziet het er niet best voor hem uit, het tij zal  halverwege volgend jaar gaan keren, zijn teflon gaat de nodige krassen vertonen en hij glibbert niet meer zo lekker. Wordt dat bevestigd door de profecties? Er zijn diverse systemen voor profecties maar dat is logisch want het is geen systeem maar een principe, namelijk van een cyclus met twaalf fases, en dat principe kan je op diverse manieren in de praktijk uitwerken.

TRUMP 2

Wat heel goed werkt, is profecties per Placidus-huis. Het eerste jaar van het leven wordt beschreven door het eerste huis enzovoort, de huisheer , de eventuele planeten in het huis, een ster op de cusp en de aard van het huis, geven aan hoe dat jaar zal zijn. Nu voerde Trump zijn overrompelende campagne met de profectie in het zeer toepasselijke tiende huis. Dus is Algol, waarmee hij het volk het hoofd op hol kan brengen, op het MC actief en de sterke Zon van het koningschap in het tiende huis op de succesvolle Noordknoop op de krachtige Capella. Heer 10 is Venus op de zeer krachtige Procyon, de handige, slimme Kleine Hond, die altijd de heersende machten verschalkt. President werd hij onder de profectie in het zo positieve elfde huis van de vruchten van je werk, dat de succesvolle krachtige Betelgeuze op de cusp heeft. Heer 11 is Mercurius die via antiscion (planeetpositie gespiegeld in de as 0° Kreeft-0°Steenbok) weer op de zo krachtige koningspositie Zon-Noordknoop-Capella staat. De profecties bevestigen dus het beeld uit de Firdaria.

Maar in 2020 (3 november zijn de verkiezingen) staat het sein van de Firdaria dus op rood, wat laten de profecties zien? Trump, inmiddels 73 (vitaal is hij wel, voorlopig althans) zou dan campagne voeren met de profectie in het tweede huis, waarvan de sterke Mercurius de heerser is. President  zou hij dan moeten worden/blijven onder de profectie in het derde huis, waarvan Venus de heerser is. Venus staat op Procyon maar ook conjunct Saturnus in vernietiging, niet zwak maar beslist veel zwakker dan het elfde huis uit 2016, Saturnus is Heer 7 van zijn tegenstanders die hem dus kunnen schaden. Twee graden van de cusp 3 staat de koninklijke Spica wat heel positief is, vier graden voor de cusp, en dus nog binnen orb, staat de stationaire benefic Jupiter. Hummm, het ziet minder goed uit dan vier jaar geleden, maar een gedetailleerder onderzoek is nodig, vooral van de maand november 2020 als Trump het weer voor elkaar zou moeten krijgen. Daar zullen we volgende week naar kijken.