De nieuwe solaar van Nederland

Vorige week zagen we dat er in de progressies / directies in de horoscoop van Nederland, de nodige spanningen te zien zijn. Deze horoscoop van Nederland is de mundane radix, de horoscoop van de Grote Conjunctie van Saturnus en Jupiter, die vooraf ging aan het uitroepen van de onafhankelijkheid van Nederland van de Spaanse kroon. Misschien dat de spanningen die er te zien zijn, zouden kunnen leiden tot een dramatische gebeurtenis en dat zou dan in december kunnen zijn omdat de lunaar van december ook erg gespannen is. Maar alles goed en wel, voorspellen is een complexe zaak , waarbij al snel het gevaar bestaat, op basis van emoties conclusies te trekken, dus is terughoudendheid altijd op zijn plaats.

De Grote Conjunctie op basis waarvan de radix van Nederland is gemaakt, viel op 3 september 1563 en dus is er sinds anderhalve maand ook een nieuwe solaar. Als het vermoeden dat er in december iets gebeurt gerechtvaardigd is, dan moeten  er in deze solaar ook duidelijke aanwijzingen voor te zien zijn. Om daar wat meer zicht op te krijgen, is het slim om eerst even een blik te werpen op de solaren van jaren dat er inderdaad schokkende gebeurtenissen plaats vonden.  De horoscopen van deze jaren worden niet getoond, alleen de opvallende standen zullen worden  genoemd.

Voor de eerste solaar gaan we terug naar 1977 toen Molukse terroristen een trein kaapten in Drenthe en de passagiers in gijzeling hielden. Dat was een zeer schokkende gebeurtenis, de ex-gijzelaars kampten jarenlang met grote psychische problemen, levens van vele onschuldige mensen werden genadeloos kapot gemaakt in de naam van een politiek ideaal. In de solaar van dat jaar staat de genadeloze Zuidschaal op het MC, dit is de zeer krachtige Zuidelijke Schaal van de Weegschaal die keihard orde op zaken stelt en een verstoorde balans corrigeert vaak met geweld. Een andere zeer opvallende stand in de solaar is de Maan, Heer 7 van vijanden, die op de Ascendant staat op de ster Wega van de eerste magnitude, Wega is de Dalende Gier!

 

MOLUKSE TREINKAPING

Dan naar de solaar van 2002, de moord op Pim Fortuyn, in deze solaar zien we weer bezette hoeken, Venus, Heer 8 van de dood in de radix van Nederland en in de solaar staat conjunct de descendant in de zeer kwaadaardige zone van Praesepe en de Ezels,  in oppositie met Neptunus conjunct de ascendant. Het is niet te missen. Twee jaar later was  het weer raak, Theo van Gogh werd vermoord, en weer staat er een planeet op een hoek, nu is het de gewelddadige Mars in val op de descendant. Het MC en het Pars Solis (Asc + Zon – Maan) staan in de Pleiaden, de Wenende Zusters, de Maan en het Pars van de Maan (Pars Fortunae) staan conjunct Pluto in oppositie via antiscion (planeetpositie gespiegeld in de as 0 ° Kreeft- 0 ° Steenbok) met Saturnus, radixheer 1 in vernietiging.

En in de solaar waaronder vlucht MH-17 werd neergeschoten , staat Saturnus Heer 1 op de Noordknoop vierkant Mars in oppositie met radix-Mars.  Deze radix-Mars in Stier is in de horoscoop van Nederland een kritisch punt, en duidt op geweld als hij word geactiveerd. De conclusie is dus dat als er iets echt dramatisch gebeurt, de hoeken in de solaar bezet zijn, in combinatie met grimmige vaste sterren. Speciale aandacht verdient de radix-Mars van Nederland in vernietiging op 11 graden Stier. Dus hoe ziet dat er uit in de verse solaar van Nederland? Zijn er dat soort tekenen te zien die de spanningen in de progressies bevestigen? Klik op de link hieronder om de solaar van Nederland te kunnen bekijken.

SOLAAR NL 2018

Er staan twee planeten in hoekhuizen, in het tiende huis Mars, Heer 7 van tegenstanders, niet op het MC maar wel in oppositie met de graad van de Grote Conjunctie, wat natuurlijk niet goed is. Mars staat dichtbij de noodlotsster Terebellum maar is er toch te ver vandaan om mee te tellen. Op het MC staat Wega, de Dalende Gier, die we al vaker hebben gezien, dat is ook niet fijn. De beruchte Mars in de radix van Nederland op 11 Stier wordt ook geactiveerd door solaarheer 8 Jupiter, die er via antiscion conjunct mee staat. Verder valt op dat de solaar-knopenas vierkant de Asc-Desc staat, wat vaak op een belangrijke gebeurtenis duidt en als tegentoon in dit wat duistere beeld: Venus / Heer1 staat op de zo positieve Spica. Tsja, hoe maak je daar nou weer chocola van? Er zijn toch wat te veel spanningen om te zeggen “niets aan de hand”, al zijn er dan geen zeer uitgesproken posities op de assen van de solaar zoals in veel voorgaande gevallen.

Gevaar voor Nederland?

Zoals de lezer van deze blog bekend zal zijn, wordt als geboortehoroscoop van Nederland de zogenaamde “mundane radix” gebruikt. Dit is de horoscoop van het exacte moment van de Grote Conjunctie van Saturnus en Jupiter (“GC”) uit 1563, die vooraf ging aan de uitroeping van de onafhankelijkheid van Spanje. Deze horoscoop is op deze blog al vaak geduid, dus dat gaan we hier niet nog een keer doen. Omdat de GC in september 1563 plaats vond, is er sinds een maand wel een nieuwe solaar van Nederland, en dat is een goed moment om de ontwikkelingen in de horoscoop van Nederland eens te bekijken. Onvermijdelijk komt daar toch de gedachte aan aanslagen bij kijken, kort geleden werden nog zeven mannen gearresteerd die een aanslag voorbereidden.

Het is natuurlijk nooit goed om de angst te laten regeren, maar we moeten wel reëel zijn, een duiding van ontwikkelingen vindt altijd plaats in de context van kennis van de situatie. De grote lijn van ontwikkelingen wordt in de horoscoop altijd aangegeven door de progressies van de belangrijkste factoren, de Lichten Zon en Maan, de hoeken Ascendant en MC en de punten van Maan (Pars Fortunae) en Zon (Pars Solis). Om een goed beeld te krijgen van wat je in een progressie kunt zien als er iets schokkends gebeurt, is het slim om terug te gaan naar het neerschieten van vlucht MH-17 in juli 2014, dat was de meeste recente dramatische gebeurtenis in Nederland. Klik op de link hieronder om de progressies voor dat moment, berekend op basis van de mundane radix (hier niet afgebeeld) van Nederland te bekijken.

PROGRESSIES MH-17

Het is direct duidelijk aan de hand van de posities van de Zon en de Maan dat er grote spanningen zullen zijn, rond juli 2014 is er een progressieve Volle Maan!  De standaard-duiding is dat er zich een crisis-situatie zal voordoen, de Zon is in de mundane radix van Nederland Heer 7 van tegenstanders, wat op een oorlogsdaad kan wijzen. In de maand van de aanslag is de Maan er uitermate beroerd aan toe, hij loopt over de progressieve Uranus-Neptunus oppositie en over de koninklijke Aldebaran, een zeer krachtige ster met een zuiver martiaal karakter. Dat geeft de gebeurtenis wel heel duidelijk aan, overigens mag je van een snelle progressieve factor als de Maan niet helemaal een exacte timing verwachten. Op het moment van de aanslag is de climax van de Volle Maan strikt genomen voorbij, maar dat wil  nog niet zeggen dat de invloed van zo’n belangrijke stand direct ook weg is.

KONVOOI MH-17

Het beeld wordt nog verdere aangevuld door het Pars Fortunae dat over de krachtige Wega loopt, de hoofdster van de Dalende Gier, in deze context een  wel erg grimmig beeld. Wega wordt in de teksten meestal als een nogal positieve kunstenaarsster beschreven, maar blijkt in mundane context vaak ook nogal scherpe kantjes te hebben. Als we dan de progressies vooruit schuiven naar oktober 2018 zijn er een aantal andere standen die in het oog springen, klik op de link hieronder om de progressie van nu te kunnen bekijken.

PROGRESSIES NL NU

De progressieve Zon staat vier jaar later inmiddels vier graden verder en is over Antares, het vervaarlijke Schorpioenshart gelopen. Antares staat ook bekend als de Doodsster, de Schorpioen is het beest dat de jager Orion dood steekt en die invloed is nog niet voorbij. Het MC loopt over Pluto en die stand wordt benadrukt doordat het Pars Fortunae er nu overheen loopt, terwijl de Maan nog net in de zone rond Praesepe staat, een zeer kwaadaardige ster, de “tweede Algol. Het valt ook op dat het MC over de krachtige Achernar loopt, die net als Wega een goede pers heeft maar net zo goed te maken heeft met een Zonnewagen die neer stort en het land verbrandt. Achernar wordt sterk geassocieerd met arrogante zelfoverschatting.

LUNAAR NL DECEMBER

Dus zijn er op het moment wel spanningen te zien, met Pluto en Antares geactiveerd is dat ook wel iets meer dan normaal. Als we dan de lunaren van de komende maanden door kijken, springt die van december er uit! De MC/IC –as valt over Antares/Aldebaran, de zo martiale sterren-as en Mars in de lunaar Heer 8 valt op de descendant conjunct Neptunus en weer op Achernar. Via antiscion (planeetpositie gespiegeld in de as 0 °Kreeft- 0° Steenbok) valt Pluto op het IC.

Aan de andere kant, dit zegt wellicht niet zo heel veel als andere punten niet op scherp staan, dus misschien is het een goed idee volgende week de nieuwe solaar maar eens te bekijken.

Attaque au gaz à Salisbury

Cette année, la ville anglaise de Salisbury a dû affronter des sinistres pratiques, l’ancien agent double russe Sergej Skripal et sa fille, qui y résidaient, furent empoisonnés par un gaz neurotoxique, le Novichok. Tous deux ont survécu à l’attentat, mais ce ne fut pas le cas pour la femme qui plus tard, dans un parc de la ville, trouva un petit flacon rond qui traînait, et qui contenait du gaz neurotoxique. Elle pensa qu’elle avait affaire à un parfum et elle en versa sur son poignet, avec des suites fatales. Salisbury, la plupart du temps si paisible, fut naturellement sens dessus dessous et sur les entrefaites, il y a maintenant deux suspects de l’attaque sur Skripal, deux agents du service secret russe. Il semble que les Russes n’aient pas fait de leur mieux pour dissimuler leur implication, car pourquoi commettre un meurtre avec un gaz alors que tout le monde sait que les Russes le fabriquent ? Le fait est que la nature de l’attaque et la femme qui fut empoisonnée accidentellement, rendent les choses assez sinistres.

La question est de savoir si cet événement peut se voir dans le thème de la ville, car ce n’est naturellement pas quelque chose d’anodin qui arrive tous les ans. Il est possible, avec l’emploi de la méthode des GC de Saturne et Jupiter, de dresser un thème natal pour Salisbury. Comment faire, on l’a souvent expliqué sur ce blog, et c’était surtout pour des pays, mais de fait, rien n’empêche d’employer la même méthode pour des villes. On prend pour ce faire, pour le calcul de l’horoscope, le moment exact de la Grande Conjonction (GC) de Saturne et Jupiter qui a précédé la fondation de la ville. Ce qu’on peut faire aussi, c’est prendre la GC qui a précédé un moment très important dans l’histoire de la ville, et c’est ce que nous allons faire ici.

SALIBURY GC

L’actuel Salisbury a grandi à partir de la petite ville de New Sarum, qui a reçu le droit de cité en 1227 et la GC sur laquelle baser le thème natal de la ville est celle de 1226 (cliquez sur le lien ci-dessus pour afficher le thème natal de Salisbury). Sur l’Ascendant, se trouve l’étoile Altaïr de 1e magnitude, l’étoile alpha de l’Aigle qui s’envole dans les hauteurs pour voir comment cela se passe dans le monde des dieux. Salisbury est réputée pour sa magnifique cathédrale, ce qui se confirme en plus par le puissant Mars dans son propre signe, comme Maître de 9 en Maison 9, sous la royale Lucida Lancis.

SALISBURY CATHEDRAL

 

Sur le MC se trouve Uranus, le dieu du ciel en conjonction par antisce avec la GC elle-même et il semble aussi désigner le site de Stonehenge à proximité, pour lequel Salisbury est aussi connue. Moulée dans la pierre (Saturne), la combinaison vision / religion (Jupiter) et la relation avec le ciel (Uranus) : cela semble très seyant pour la cathédrale bien connue, tout autant que pour le cercle mégalithique tout aussi célèbre.

SALISBURY PROGRESSIES

L’antisce de la GC conjoint à Uranus se trouve à l’opposition de la Lune sur le FC, qui se trouve sous la maléfique étoile alpha des Hyades, Prima Hyadum et c’est pourquoi c’est de loin la position la plus tendue dans cet horoscope. Dans les progressions (cliquer sur le lien ci-dessus), c’est précisément cet axe de tension qui est fortement activé ! La Part du Soleil est conjointe au FC natal et la Lune et le Soleil lui-même se rapproche de la Lune du radix. La Lune progressée se trouve sur l’Ascendant progressé avec la Pars Fortunae progressée qui est conjointe à Neptune progressé, le dieu de la mer toujours si mal luné, qui cause le chaos. Aussi bien la PF progressée que la Lune progressée est au sextile de la Lune du radix sous Prima Hyadum, et l’un des mots-clés pour la maléfique Prima Hyadum, c’est le poison.

L’axe de tension est donc très fortement activé ! En soi, il est déjà démontré que ce thème fonctionne pour Salisbury, mais la plus patente des proof of the pudding, ainsi que l’expriment si joliment les Anglais, c’est la révolution lunaire (RL). Car la RL est aussi révélatrice, Saturne significateur général de la Mort, se trouve comme Maître de 8 de la mort sur le Descendant des ennemis, sous la très agressive étoile Facies (“mort violente”). La Lune, Maître de 1 et donc celle qui exprime le plus la ville de Salisbury ce mois-ci, se trouve sur la cuspide de 12 du malheur et des choses secrètes (!) et sous Algol la grande coupeuse de têtes cosmique. Pour l’interprétation des étoiles fixes dans les progressions, les RL et les RS, on utilise donc les positions actuelles et non celles de l’époque du radix.

LUNAAR GASAANVAL

Rendez-vous compte qu’un thème natal de 1226, puisse montrer un meurtre par le poison presque 800 plus tard ! N’est-ce pas époustouflant ?

Gas in Salisbury

Dit jaar werd het Engelse Salisbury geconfronteerd met sinistere praktijken, de Russische oud-dubbelspion Sergej Skripal en zijn dochter, die in de stad woonden, werden vergiftigd met het zenuwgas Novichok. Beiden overleefden de moordaanslag, maar dat geldt niet voor de vrouw die later een in een stadspark rond slingerend flesje met het zenuwgas vond. Zij dacht met een parfum van doen te hebben en spoot het op haar pols met fatale gevolgen. Het meestal zo rustige Salisbury was natuurlijk in rep en roer en inmiddels zijn er ook twee verdachten van de aanval op Skripal, twee agenten van de Russische geheime dienst. Het lijkt erop dat de Russen niet eens erg hun best hebben gedaan om hun betrokkenheid te verbergen, want waarom zou je een moord plegen met een gas waarvan iedereen weet dat het van Russische makelij is? Dat feit, de aard van de aanval en de bij toeval vergiftigde vrouw, maken het allemaal nogal sinister.

De vraag is of je deze gebeurtenis kunt zien in de horoscoop van de stad, want dit is natuurlijk niet iets triviaals wat iedere paar jaar gebeurt. Het is mogelijk om met de methode waarbij je gebruik maakt van de Grote Conjuncties van Saturnus  en Jupiter een horoscoop van Salisbury te maken. Hoe je dat doet, is vaak uitgelegd op deze blog maar dat was meestal voor landen, er is echter geen enkele reden waarom je de methode niet zou kunnen gebruiken voor steden. Je neemt daartoe als tijdstip voor de berekening van de horoscoop het exacte moment van de  Grote Conjunctie (GC) van Saturnus en Jupiter die vooraf ging aan de stichting van de stad. Wat ook kan is, is de GC te nemen die vooraf gaat aan een heel belangrijk moment in de geschiedenis van de stad en dat is wat we hier zullen doen.

SALIBURY GC

Het huidige Salisbury groeide uit het stadje New Sarum, dat in 1227 stadsrechten kreeg en de GC waarmee we de stadshoroscoop maken is die uit 1226 (klik op de link hierboven om de horoscoop van Salisbury te kunnen bekijken). Op de ascendant staat de ster Altair van de eerste magnitude , de hoofdster van de Adelaar die omhoog vliegt om te zien hoe het in de godenwereld is, Salisbury is beroemd om zijn prachtige kathedraal, wat nog een bevestigd wordt door de sterke Mars in eigen teken als Heer 9 in het negende huis op de koninklijke Lucida Lancis.

SALISBURY CATHEDRAL

Op het MC staat Uranus , de hemelgod in conjunctie via antiscion met de GC zelf en dat lijkt ook naar het vlakbij gelegen Stonehenge te verwijzen waar Salisbury bekend om is. In steen (Saturnus)  gegoten visie / religie (Jupiter) in combinatie en betrokken op de hemel (Uranus) lijkt heel passend voor zowel de beroemde kathedraal als de beroemde steencirkel.

SALISBURY PROGRESSIES

Het antiscion van het GC conjunct Uranus is in oppositie met de Maan op het IC die op de kwaadaardige hoofdster van de Hyaden, Prima Hyadum staat en is daarmee verreweg de meest gespannen stand in deze horoscoop. In de progressies(klik op de link hierboven) is het precies deze spanningsas die sterk wordt geactiveerd! Het Punt van de Zon staat conjunct het IC en de radix-Maan en de Zon zelf nadert de radix-Maan. De progressieve Maan staat op de progressieve Asc met het progressieve Pars Fortunae conjunct de progressieve Neptunus, de altijd zo slecht geluimde zeegod, die chaos veroorzaakt. Zowel het progressieve PF als de progressieve Maan staan sextiel de radix-Maan op Prima Hyadum, een van de trefwoorden voor de kwaadaardige Prima Hyadum is gif.

De spanningsas is dus zeer sterk geactiveerd! Dat is op zich al bewijs dat deze horoscoop voor Salisbury werkt, maar de meest uitgesproken proof of the pudding zoals de Engelsen zo mooi zeggen is de lunaar. Want ook de lunaar is glashelder, Saturnus algemeen significator van de dood, staat als Heer 8 van de dood  op de descendant van de vijanden op de zeer agressieve ster Facies (“gewelddadige dood”) . De Maan als Heer 1 en dus het meest uitgesproken de stad Salisbury deze maand, staat op cusp 12 van ellende en geheime diensten (!) en op Algol de grote kosmische koppensneller. Je gebruikt dus bij het duiden van de vaste sterren in progressie, solaar en lunaar de actuele standen en niet die uit de tijd dat de radix werd gemaakt.

LUNAAR GASAANVAL

Sta er eens even stil bij dat een horoscoop uit 1226, een gifmoord laat zien die bijna 800 jaar later zal plaats vinden! Is dat niet adembenemend?

Geen toekomst voor Trump

Vorige week werd de mogelijke herverkiezing van Donald Trump als president van de VS in november 2020 bekeken. Daarbij analyseerden we de Firdaria die in 2020 zijn gewisseld van de zeer gunstige, Jupiter-achtige Noordknoop naar de ongunstige Saturnus-achtige, remmende Zuidknoop. Dat is in ieder geval een teken dat het moeilijk zal worden voor Trump om de verkiezingen te winnen, in zijn radix staat de  remmende Zuidknoop conjunct de Maan, die het volk symboliseert. Maar alleen met Firdaria kun je geen betrouwbare voorspellingen doen, de techniek is geschikt om langere levensfases adequaat te beschrijven, maar niet om bepaalde gebeurtenissen exact te voorspellen, daarvoor heb je echt progressies, solaren en lunaren nodig.

Profecties zijn ook wat een grove en eenvoudige techniek, maar wel gedetailleerder dan de Firdaria en vorige week zagen we dat de jaarprofectie in het verkiezingsjaar 2020 bij Trump in het derde huis is gekomen. Dat is minder sterk dan de profectie in het elfde huis toen hij in november 2016 werd verkozen, maar niet direct heel zwak. Om een scherper beeld te krijgen wat er in november 2020 zal gebeuren, kunnen ook de profecties per maand worden bekeken. We weten immers dat, als Trump de Republikeinse kandidaat wordt, hij op 4 november zijn slag zal moeten slaan. De horoscopen die betrekking hebben op die maand, zullen dat dan ook duidelijk moeten laten zien, dat geldt niet alleen voor de maandprofecties maar ook voor de lunaren rond die tijd.

Om profecties per maand te bekijken, is het uitgangspunt het huis waar de jaarprofectie is beland, dat is dus in 2020 het derde huis, dat huis dient als Profectie-Ascendant. Vanuit dat huis tel je simpelweg voor iedere maand een huis verder, een herhaling op kleinere schaal van de profecties op de jaarschaal, een verdere toepassing van het principe van de twaalfvoudigheid. De periode van 14 oktober tot 14 november valt dan onder de profectie in het zevende huis, wat natuurlijk goed past bij de maand waarin een strijd zijn climax bereikt. Alles  wat met het zevende huis te maken heeft in de radix, moet dan geduid worden om te bekijken wat er in deze maand zal gebeuren.

DONALD TRUMP

Op de cusp, de descendant, staat het Pars Fortunae , het planeetpunt van de Maan dat de honger en het gemis weerspiegelt, in oppositie met Mars op de ascendant op de koninklijke Regulus, niet echt een heel positief teken voor winst. Er staan geen planeten in het zevende huis, er staat geen ster op de cusp, dus moet alleen Heer 7 nog bekeken worden.  Heer 7 is Saturnus op de krachtige Procyon maar wel in vernietiging en conjunct Venus / Heer 10 van de loopbaan, dat lijkt geen goed teken te zijn voor een groot succes, de beperkende Saturnus zal zich van zijn minst prettige kant laten zien. Op zich zou je het principe van de twaalfvoudigheid op de schaal van dagen kunnen herhalen, met 2,5 dagen per huis, maar dat laten hier maar even zitten.

Wat wel uitermate relevant is, is de lunaar waaronder zijn herverkiezing zou moeten plaatsvinden. Deze lunaar loopt van 20 oktober tot 20 november en laat behoorlijk uitgesproken standen zien, klik op de link hierboven om deze lunaar te kunnen bekijken. Wat direct in het oog springt, is de Knopenas die over de Asc/Desc –as ligt en dus een heel belangrijk keerpunt aangeeft. Het is de beperkende pijnlijke Zuidknoop die op de Ascendant, Trump deze maand, valt en de Maan staat er conjunct mee. Dat wijst er op dat hij de volksgunst verliest deze maand en deze cruciale stand valt over de Volle Maan in zijn radix, waarbij het zwakke punt in de lunaar, de Maan op de Zuidknoop op de ascendant op de radix-Zuidknoop valt! Met de Noordkoop op de descendant gaat alle kracht naar zijn tegenstander. Hij wordt dus niet herkozen. Ook Marine Le Pen verloor de strijd om het presidentschap met de Zuidknoop op de lunaar-ascendant.

TRUMP LUNAAR VERKIEZINGEN

Het is altijd een goed idee om ook de lunaar na een gebeurtenis te bekijken om te zien of de duiding van de eerste lunaar wordt bevestigd.

LUNAAR TRUMP NA VERKIEZINGEN

De Maan is in deze lunaar Heer 1, deze valt natuurlijk weer op de Zuidknoop, wat niet specifiek voor deze maand is, maar wat het specifiek maakt is dat de Maan, Heer 1 is. Dit is een herhaling van de cruciale stand uit de verkiezingslunaar,we zien hem zijn wonden likken. Saturnus, Heer 8 van het einde, staat op de descendant en schaadt Trump dus in oppositie met de Ascendant. Mars, lunaarheer10 staat pal op het MC, maar dat is, gezien de andere standen, niet Trump zelf die nog op de troon zit.

fortuna2

Heeft Trump toekomst?

Het vreemde lid van een uitgestorven gewaande primitieve stam, dat zich president van de VS noemt, hoopt in 2020 herverkozen te worden! Natuurlijk weten we niet of hij dat jaar in het ambt haalt, want er is altijd heibel  en er zijn diverse mensen die naar buiten zouden kunnen komen met voor Trump zeer belastende informatie. Maar tot nu toe heeft hij alles doorstaan en als een volleerde teflon-Don glibbert hij van het ene schandaal naar de andere rel. Daar gaan we dit keer niet naar kijken, we veronderstellen dat hij 2020 haalt en dat hij inderdaad zijn presidentschap zal kunnen verdedigen. Dat is een veronderstelling want Trump moet natuurlijk nog wel wat hordes nemen voor het werkelijk zover is.

Maar als het zover zou komen, gaat Trump het dan redden? Kan hij zijn overrompeling van 2016 herhalen? De relevante solaren, lunaren en progressies zullen dat natuurlijk laten zien, maar het is heel leuk om eerst eens andere voorspellingstechnieken te gebruiken en te kijken wat die laten zien, namelijk de Firdaria en de profecties. De Firdaria zijn langjarige periodes die beheerst worden door een planeet of een Knoop, de positie en de aard van die planeet (of Knoop) in de horoscoop beschrijft in grote lijnen hoe die periode is. Deze Firdaria laten een heel duidelijk beeld zien, de politieke opkomst van Trump vond namelijk plaats onder een Firdar van Mars.

DONALD TRUMP

Klik op de link hierboven om de horoscoop van Donald Trump te kunnen bekijken. Ik moet zeggen dat ik zelden een radix gezien heb waar zoveel kracht in zit!!  Een van de ultieme krachtsfactoren is Mars op de ascendant op Regulus, de beroemde koninklijke ster die naar de troon leidt. De koning der koninklijke sterren is hier dubbel bezet, zowel Mars als de ascendant staan er op. Je mag dus verwachten dat hij in zijn Mars-Firdar groot succes zal hebben, en zo was het dus ook. Na de Mars-Firdar begint de periode waarvan de Noordknoop heerser is en in deze Noordknoop –fase werd hij gekozen in het hoogste ambt. De Noordknoop, die groot succes schenkt, staat ook heel sterk conjunct de koninklijke Zon / Heer1 (het meest uitgesproken Trump zelf) op de sterke ster Capella van de eerste magnitude.

Maarrrrr, vette jaren , magere jaren – na de  Noordknoop komt de Zuidknoop die succes weg neemt en om offers vraagt. De Zuidknoop staat ook nog eens conjunct de Maan, de algemene significator van het volk, dat ziet er niet al te gunstig uit, zeker als je dat vergelijkt met de glorieuze positie van de Noordknoop. De magere Zuidknoop-fase begint in juni volgend jaar en duurt twee jaar. Op basis van de Firdaria ziet het er niet best voor hem uit, het tij zal  halverwege volgend jaar gaan keren, zijn teflon gaat de nodige krassen vertonen en hij glibbert niet meer zo lekker. Wordt dat bevestigd door de profecties? Er zijn diverse systemen voor profecties maar dat is logisch want het is geen systeem maar een principe, namelijk van een cyclus met twaalf fases, en dat principe kan je op diverse manieren in de praktijk uitwerken.

TRUMP 2

Wat heel goed werkt, is profecties per Placidus-huis. Het eerste jaar van het leven wordt beschreven door het eerste huis enzovoort, de huisheer , de eventuele planeten in het huis, een ster op de cusp en de aard van het huis, geven aan hoe dat jaar zal zijn. Nu voerde Trump zijn overrompelende campagne met de profectie in het zeer toepasselijke tiende huis. Dus is Algol, waarmee hij het volk het hoofd op hol kan brengen, op het MC actief en de sterke Zon van het koningschap in het tiende huis op de succesvolle Noordknoop op de krachtige Capella. Heer 10 is Venus op de zeer krachtige Procyon, de handige, slimme Kleine Hond, die altijd de heersende machten verschalkt. President werd hij onder de profectie in het zo positieve elfde huis van de vruchten van je werk, dat de succesvolle krachtige Betelgeuze op de cusp heeft. Heer 11 is Mercurius die via antiscion (planeetpositie gespiegeld in de as 0° Kreeft-0°Steenbok) weer op de zo krachtige koningspositie Zon-Noordknoop-Capella staat. De profecties bevestigen dus het beeld uit de Firdaria.

Maar in 2020 (3 november zijn de verkiezingen) staat het sein van de Firdaria dus op rood, wat laten de profecties zien? Trump, inmiddels 73 (vitaal is hij wel, voorlopig althans) zou dan campagne voeren met de profectie in het tweede huis, waarvan de sterke Mercurius de heerser is. President  zou hij dan moeten worden/blijven onder de profectie in het derde huis, waarvan Venus de heerser is. Venus staat op Procyon maar ook conjunct Saturnus in vernietiging, niet zwak maar beslist veel zwakker dan het elfde huis uit 2016, Saturnus is Heer 7 van zijn tegenstanders die hem dus kunnen schaden. Twee graden van de cusp 3 staat de koninklijke Spica wat heel positief is, vier graden voor de cusp, en dus nog binnen orb, staat de stationaire benefic Jupiter. Hummm, het ziet minder goed uit dan vier jaar geleden, maar een gedetailleerder onderzoek is nodig, vooral van de maand november 2020 als Trump het weer voor elkaar zou moeten krijgen. Daar zullen we volgende week naar kijken.

Storm voor Trump?

Er lijken zich weer donkere wolken samen te pakken boven Donald Trump, maar dat is bepaald niet de eerste keer. Het onderzoek naar de Russische connectie vordert gestaag en daar komt nog eens bij dat ook Stormy Daniels zich roert. Stormy Daniels is de porno-actrice waarmee Trump een (zeer) kortstondige affaire zou hebben gehad en aan wie tijdens de campagne zwijggeld zou zijn betaald. Berichten over een affaire met een porno-ster zouden Trump zeker vele stemmen van de evangelicale christenen (waarom stemmen christenen in Godsnaam op deze Neanderthaler?) hebben gekost en dus was het zaak dat ze zou zwijgen. De voormalige advocaat van Trump Michael Cohen heeft nu gezegd dat het verhaal klopt, en dat zou betekenen dat de campagnewet is geschonden.

Daniels zoekt ook zo nadrukkelijk de publiciteit uit veiligheidsoverwegingen. Natuurlijk zijn er heel wat mensen die haar definitief, eventueel met geweld, het zwijgen zouden willen opleggen en in het volle licht van de publiciteit is dat lastig. Donald Trump bereidt zich serieus voor op zijn herverkiezing in 2020 en kan deze berichten missen als kiespijn, zeker nu Daniels beweert informatie te hebben die Trump ten val zou kunnen brengen. Al met al, is het interessant om eens een blik te werpen op de horoscoop van Stormy Daniels ,haar echte naam is Stephany Gregory Clifford, Stormy is haar artiestennaam. Klik op de link hieronder om haar geboortehoroscoop te kunnen zien.

STORMY DANIELS

Natuurlijk kun je niet zomaar in een geboortehoroscoop zien dat iemand er voor zal kiezen in de porno-industrie te gaan werken. Er is echter wel een heel opvallende stand die daarbij past en dat is  het MC dat in Weegschaal staat, wat betekent dat iemand er “automatisch’’, als eerste keus, toe neigt om in beroepen te gaan werken die met Venus te maken hebben. In het geval van Stephany Clifford was dat wel heel letterlijk waar, ze zou gaan studeren maar met strippen viel er toch wel makkelijk geld te verdienen en van het een kwam het ander. Er moeten natuurlijk wel meer aanwijzingen zijn, “three logs is a fire” wordt er wel gezegd, je bouwt een duiding altijd op uit meerdere aanwijzingen die een zelfde richting op wijzen, een zwaluw is nog geen zomer. In dit geval zijn er echter wel meerdere zwaluwen in de lucht, maar om die te zien heb je de planeetpunten en de sterren nodig.

Want vlakbij het MC staat het planeetpunt van Venus (Asc + Pars Solis – Pars Fortunae),dat de pure essentiële energie van de planeet symboliseert, dus van de aantrekkingskracht van de schoonheid en het vrouwelijke. Het Punt van Venus staat in oppositie met Heer 7 van relaties en de ander, wat natuurlijk heel passend is. Mercurius is retrograde en gaat dus tegen de normale stroom in, heeft geen waardigheid en staat op de Pegasus-ster Algenib, die geen leiding accepteert. Dit werk zal  natuurlijk grote spanningen in relaties veroorzaken, ze is net voor de vierde keer gescheiden, het is de oppositie met het Venus-punt, dat dit zo specifiek voor haar maakt. Daar komt nog eens bij dat het Venus –punt op de ster Vindemiatrix staat, die met scheidingen is verbonden en het losmaken van krachten die moeilijk te beheersen zijn…

STORMY DANIELS

Ook een conjunctie of oppositie van twee planeetpunten kan iets zeggen zonder dat die punten een aspect maken met een planeet, het zijn twee essentiële energieën die samenkomen. Hier staan het Punt van Mars en het Punt van de Zon conjunct in het vijfde huis van seksualiteit en plezier, Mars en de Zon zijn natuurlijk de twee mannelijke planeten! Een psychologisch astroloog zou waarschijnlijk op zoek gaan naar de emotionele  schade uit haar jeugd  die haar ertoe brachten dit werk te doen, maar vaak is dat niet veel meer dan al dan niet feministisch moralisme, vermomd als horoscoopduiding.

Voor haar was het gewoon een goede manier om geld te verdienen. Klassiek-astrologisch kun je wel zeggen dat die zo centrale Mercurius ook Heer 9 van de verbinding met het “hogere” is. Mercurius is altijd pragmatisch, het is de minst “’vrome” planeet, dus zal ze wat losjes met normen kunnen omspringen, wat NIET wil zeggen dat ze een gewetenloze, kwaadaardige persoon is! Maar natuurlijk is het zo dat strippen en pornografie feitelijk van de maatschappelijke norm afwijkt en dat is wat de horoscoop laat zien. Het is verder niet aan ons om te oordelen en in een horoscoop kun je het ethische niveau van iemand ook niet duidelijk aflezen.

Haar profectie, die ieder jaar een huis verder schuift, is in het vierde huis gekomen, wat de hele boven beschreven sleutelconstelllatie  over de MC/IC-as nadrukkelijk activeert. In de solaar (hier niet afgebeeld) staat de Zon op het MC (de “roem” die haar nu ten deel valt) en Saturnus op de descendant (de strijd en de recente scheiding van haar man). In de progressies is een Nieuwe Maan op komst wat duidt op het afsluiten van een periode en het begin van een nieuwe fase. We hopen dat haar onthullingen de onberekenbare Neanderthaler die zich president van de VS noemt inderdaad ten val zullen brengen. Volgende week zullen we eens kijken of daar tekenen voor zijn.

Het Zweedse paradijs?

Op de lijstjes van de gelukkigste landen ter wereld staat Zweden steevast op een van de hoogste plaatsen. Het land is welvarend en de voorzieningen zijn er heel goed, er wordt stevig belasting betaald, maar daar krijgen de Zweden dan ook wel wat voor terug. Zweden lijkt soms wel een beetje een socialistisch land en het is op vele vlakken ook in de wetgeving nogal vooruitstrevend, vooral als het gaat om de gelijkheid tussen de geslachten. Het is oppassen in Zweden, voor je het weet wordt een one-night stand gezien als een verkrachting, er dient dan namelijk eerst een overeenkomst te worden getekend waaruit blijkt dat het allemaal vrijwillig is gebeurd.

Er zitten dus wat ridicule trekjes aan de Zweedse progressieve neigingen, maar politieke correctheid kan zoals altijd ook al snel leiden tot bizarre en gevaarlijke misstanden. In maart dit jaar pleegde de Zweedse theaterdirecteur en acteur Benny Frederiksson zelfmoord nadat hij via MeToo beschuldigd was van seksueel wangedrag. Uit onderzoek kwam geen enkel bewijs naar voren voor de beschuldigingen en sindsdien trekt Anne-Sophie von Otter, de beroemde mezzosopraan en vrouw van de overleden Frederiksson, fel ten strijde tegen de MeToo-praktijken. Ook in de VS zijn mensen ontslagen na MeToo-beschuldigingen waarvoor (nog steeds) geen bewijzen zijn, maar in het extreem politiek-correcte en puriteinse Zweedse klimaat komt het tot zelfmoorden. Ongetwijfeld heeft de psychische constitutie van Frederiksson hierbij ook een rol gespeeld , maar het past bij de zo “progressieve”’ tendensen van het land.

ZWEDEN GC

Het is natuurlijk interessant om eens te kijken wat er in de horoscoop van Zweden te zien is van dit karakter van het land. We gebruiken hiervoor de bekende techniek, waarbij de horoscoop van een land wordt berekend voor het exacte moment van de Grote Conjunctie van Saturnus en Jupiter, die vooraf ging aan de onafhankelijkheid of de eenwording. Hoewel Zweden een langere geschiedenis heeft, die ook het bestuderen waard zou zijn, kan het moment van uittreden uit de middeleeuwse  Unie van Kalmar met Noorwegen en Denemarken aan het begin van de zestiende eeuw, als beginpunt worden genomen (klik op de link hierboven om de radix van Zeden te kunnen bekijken).

De Grote Conjunctie (GC) zelf valt in Kreeft en dat is direct al veelzeggend. De toekomstgerichte “’progressieve “Jupiter is hier zeer idealistisch en sterk in verhoging, verhoging duidt ook op overdrijving. De vertragende, conservatieve Saturnus daarentegen heeft geen enkele kracht in Kreeft, in de snel bewegende cardinale wateren van de Kreeft (Water is het element van de begeerte!) houden de muren van Saturnus geen stand. Nu gold dat natuurlijk overal ter wereld op dat moment, maar deze algemene tendens wordt heel specifiek gemaakt voor Zweden doordat de Grote Conjunctie via antiscion (planeetpositie gespiegeld in de as 0° Kreeft-0°Steenbok)  precies op de Zon valt! De Zon is Heer 1 en dus het meest uitgesproken Zweden zelf en daarmee wordt het land bij uitstek de plaats waar deze GC-energie zich uitdrukt.

De Grote Conjunctie via antiscion op de Zon is uitermate krachtig, de GC staat op de koninklijke Pollux, de Zon is ook Heer 2 van de bezittingen en Jupiter is heerser van het tiende huis. Dat belooft dus veel materieel succes, waar nog bij komt de expansieve Jupiter-achtige Noordknoop conjunct het MC staat. Ook dat is goed voor succes en het versterkt een optimistische “toekomstgerichte” houding. De Zon /Heer 1 staat op Bellatrix, de vrouwelijke krijger, wat het thema van de vrouwenrechten laat zien dat zo’n grote rol speelt in Zweden. Venus, de Algemene Significator van vrouwen staat dan ook heel sterk in eigen teken Stier, maar wel in oppositie met die beroerde Maan in val en in de Verbrande Weg in Schorpioen. Deze Maan kan niet vrij stromen in het vaste water van de Schorpioen op cusp 5 van plezier en seksualiteit, hier zie je de verkrampte politieke correctheid met betrekking tot Venus, met betrekking tot alles wat met vrouwen en liefde te maken heeft.

ZWEEDS PARADIJS

Er zijn meer duistere tegentonen, die het Zweedse karakter versterken. De Ascendant valt op Praesepe, onder meer bekend als de Lege Kribbe, het Kind ligt er niet in en er is geen verbinding met het goddelijk principe. Zweden is het land met de meeste atheïsten ter wereld, die zo zwakke Saturnus is Heer 9 van religie, ze zetten hun spirituele traditie zo overboord om het in te wisselen voor een aards geloof in vooruitgang. De Pegasus-ster Scheat staat tussen de Noordknoop en het MC, de mythe van Pegasus heeft te maken met ongehoorzaamheid, de berijder van Pegasus probeert op eigen initiatief naar de Olympus te vliegen. Zonder de toestemming en de steun van de goden komt hij uiteindelijk ten val, ziedaar de barsten in het Zweedse paradijs.

Ook is er een belangrijke les te leren uit het Zweedse voorbeeld. Een zich steeds extremer en ridiculer manifesterende politieke correctheid is niet ongevaarlijk. Het is een teken dat de breuk met de geestelijke wortels en de materialistische oriëntatie steeds radicaler wordt. De mythe van Pegasus laat zien waar dat op uit loopt.

Bij zonsondergang geboren

Deze week overleed John McCain, de meest prominente criticus van Donald Trump in diens eigen Republikeinse partij. Nu zijn er maar heel weinig politici, en zeker geen Amerikaanse, die een gevoel van respect oproepen, maar McCain is daar wellicht een uitzondering op. McCain heeft altijd een grote persoonlijke moed getoond, ook als militair en was altijd bereid om, als hij dat nodig achtte, tegen de gevestigde orde, ook in zijn eigen partij, in te gaan. Altijd een uitzonderlijk goede eigenschap! De laatste jaren uitte zich dat als een niet-aflatende stroom van kritiek op Donald Trump, die er niet voor terug deinsde om McCain op een zeer onkiese manier te beledigen.

JOHN MCCAIN

In de horoscoop van John McCain (klik op de link hierboven om zijn radix te kunnen bekijken) is er direct een ding dat in het oog springt. Hij is geboren bij zonsondergang, de Zon staat dus op zijn  Descendant en in oppositie met zijn Ascendant. Planeten die in het zevende huis staan zullen zich natuurlijk in het leven heel duidelijk gaan manifesteren, des te sterker naarmate ze dichter bij de cusp staan. Er is wel altijd spanning mee verbonden, want het zevende huis is het huis van de ander, die tegenover jou staat. Deze Zon, de algemene significator van de gevestigde macht, laat dus zien dat McCain zich altijd wat eigenzinnig tegenover de zittende macht zal opstellen.

Niettemin deed hij twee keer een poging zelf president te worden, een keer strandde hij in de voorkiezingen, de tweede keer verloor hij de verkiezingen van Barack Obama. Een ondergaande Zon  is niet alleen een indicatie voor conflicten met autoriteiten, maar ook een teken dat het moeilijk zal zijn om zelf de hoogste baas te worden. De Zon, de energie van de koning, staat immers in het huis van de ander en wordt dus maar moeilijk echt van jou.  Enerzijds is deze Zon een krachtig instrument om je te manifesteren als autoriteit, anderzijds vermindert het je kansen op het hoogste leiderschap. Daar staat bij McCain wel veel tegenover, er zijn diverse andere tekenen voor een glansrijke loopbaan.

MCCAIN

Daar is bijvoorbeeld Jupiter die heel erg sterk in zijn eigen teken staat en in het tiende huis. Jupiter is de planeet van de bestuurlijke elite, de mensen die de plannen maken voor het land, dit is een keuze waar hij bijna niet omheen kan. Want deze zo prominente Jupiter is ook nog eens de heerser van het eerste en het tiende huis! Tegelijkertijd duiken vlakbij direct de tekenen op dat het niet allemaal van en leien dakje zal gaan, het MC staat op de zeer krachtige koninklijke Antares, het hart van de Schorpioen en de Doodsster, die het einde van een cyclus aankondigt. Antares is een zuiver martiale ster en McCain begon zijn loopbaan bij de marine als vlieger, Jupiter Heer 10 in Huis 10 vlakbij is tenslotte ook een luchtplaneet.

Hij werd echter neergeschoten boven Vietnam en gevangen genomen en gemarteld door de communisten. Dat is typisch Antares, die je ver kan brengen, maar het ook weer weg neemt. De Zon op de descendant speelt hier weer mee, hij heerst over het zesde huis van tegenslag en ziekte. Aan zijn tijd in krijgsgevangenschap, hield McCain altijd een handicap aan zijn arm over. Donald Trump merkte er over op dat hij meer hield van mensen die zich niet gevangen lieten nemen. Met Antares op het MC hebben we automatisch de al even koninklijke en martiale Aldebaran op het IC van de familie. Zowel de vader als de grootvader van McCain waren admiraal, dat was de reden dat hij zijn loopbaan bij de marine begon, maar zijn zo sterke Jupiter laat zien dat hij beter geschikt is voor het landsbestuur.

McCain zal toch ook herinnerd worden als de man die geen president werd. De Zon op de descendant en Antares laten dat zien. Maar het Zonnepunt (Asc + Zon – Maan) , de intense essentie van de energie van de Zon, is ook interessant in dit verband.  De planeetpunten voegen via conjunctie of oppositie met radixfactoren belangrijke informatie aan de duiding toe. Het Zonnepunt staat op cusp 8 van de dood op Vindemiatrix, de ster van de val door een premature oogst. Via antiscion (planeetpositie gespiegeld in de as 0 ° Kreeft- 0 ° Steenbok) valt het Zonnepars ook nog eens op Saturnus in het eerste huis, die Heer 12 van gevangenschap en zelfdestructie is en geen waardigheid heeft. Weer een indicatie dat hij niet de hoogste baas zal zijn.

Water

In het zuiden van India, in de deelstaat Kerala voltrekt zich op het moment een ramp, naar schatting een miljoen mensen zijn op de vlucht voor een enorme overstroming, en er zijn al vierhonderd dodelijke slachtoffers gevallen. De moessonregens hebben geleid tot een vernietigende watervloed en de diverse betrokken partijen beschuldigen elkaar van fouten en nalatigheid. Daar kan natuurlijk wel iets van waar zijn, maar hoe zit het met de astrologie? Kun je zo’n overstroming in de relevante horoscopen duidelijk voorzien? Dat zou van grote waarde kunnen zijn omdat je dan voorbereid zou zijn en tijdig maatregelen zou kunnen nemen.

Zoals bij iedere voorspelling is de context van groot belang. Gaat het om een land met veel bergen waar het water geen grote bedreiging vormt, dan kijk je in de horoscoop naar andere factoren dan als je een laag gelegen streek aan de kust onderzoekt. Het maakt nogal wat uit of je een voorspelling doet voor Nederland of voor Zwitserland. Verder is natuurlijk alle informatie over de toestand van het gebied en de problemen die er eventueel zijn van belang, daar hoort informatie over de gebruikelijke weersomstandigheden en de recente meteorologische ontwikkelingen bij. Zoals altijd geldt dat een goede astrologische voorspelling alleen op basis van een grondige kennis van de situatie kan worden gedaan. Dat is zo in alle vormen  van astrologie, of het nu om uurhoekastrologie gaat, de duiding van een individuele geboortehoroscoop of om een mundane horoscoop.

De omstandigheden in Kerala zijn wat dat betreft direct veelzeggend. Het is bij uitstek een waterland. Het ligt niet alleen aan de kust, het wordt ook door vele rivieren doorsneden. De zogenaamde “backwaters” vormen een belangrijk deel van de deelstaat, de backwaters zijn een zeer complex en fijnmazig netwerk van waterwegen, deels natuurlijk, deels aangelegd. De bevolking gebruikt de backwaters intensief voor visserij en transport en ze vormen een belangrijke toeristische trekpleister. Als je de verhalen mag geloven is Kerala in betere tijden een van de meest ontspannen delen van het vaak zo hectische India. Dat klopt wel met de aard van het water, het is element dat oplost en ontspant, daarom zoeken mensen altijd het water op.

Maar het water kan, astrologisch gezien, je ook totaal overspoelen en in de problemen brengen, het is het element van de begeerte dat met zijn ongeremde aard alle grenzen overschrijdt en alle structuren om ver blaast. Dat geldt niet alleen op het psychologische vlak, dat is ook concreet zo. Omdat Kerala zo uitgesproken een waterstreek is, komen al deze kanten van het water naar voren en zou je bij het voorspellen in de relevante mundane horoscopen dus vooral zoeken naar natte factoren. Natte factoren zijn natuurlijk het waterelement, de waterplaneten Venus en vooral de Maan en Jupiter, die niet alleen een vochtige natuur heeft, maar ook staat voor het overspoelen en overschrijden van grenzen.

KERALA OVERSTROMING

Om te kijken wat er in een streek of een land zal gebeuren, nemen we de ingresshoroscoop van het moment dat de Zon de Ram in gaat, gemaakt voor de hoofdstad of het centrum van dat land of die regio. De hoofdstad van Kerala is Trevandrum en het moment dat de Zon de Ram in gaat, geeft de onderstaande ingress (klik op de link hieronder om de Ramingress te kunnen zien). Deze Ramingress is meteen alarmerend omdat de knopenas over de MC/IC-as valt, de knopenas duidt vaak op dramatische gebeurtenissen, die een stevige impact zullen hebben. Dat is nog niet alles want via antiscion ( positie gespiegeld in de as 0 ° Kreeft / 0 ° Steenbok)valt de zeer pijnlijke beperkende Zuidknoop op de ascendant! Vlakbij diezelfde ascendant en dus zeer prominent, staat de vochtige grensoverschrijder Jupiter in het waterteken Schorpioen.

INGRESS TRIVANDRUM

Jupiter staat op de venijnige Unukalhai, het Slangenhart en de ascendant valt op de Noordschaal, die dan wel een positievere pers heeft dan de genadeloze komische  wreker de Zuidschaal, maar nog altijd ook een Schorpioensklauw is. De Schorpioen straft arrogantie en zelfoverschatting af. Via antiscion staat Heer 1, Kerala dit jaar, conjunct het Pars Fortunae, het Pars van de Maan of wel de essentie van het lunaire water! Genoeg om je zorgen te gaan maken dus.

Hieronder vind je de Kreeftingress, die laat zien wat er in de zomer gebeurt en deze horoscoop heeft dezelfde hoeken als de Ramingres met die natte Jupiter die nu op de grimmige, genadeloze Zuidschaal staat! Wat in de Ramingress werd aangegeven, gebeurt dus in de zomer.

KREEFTINGRESS TRIVANDRUM

De Leeuwingress toont wat er in augustus zal gebeuren, en deze horoscoop heeft de natte Maan op de descendant, terwijl de Asc/Desc –as op de zeer krachtige Aldebaran/Antares (Doodsster) -as valt. In de context van de voorafgaande ingressen weet je dan dat het water nu zal komen.

LEEUW INGRESS TRIVANDRUM