Ach, ach Europa

Vandaag kan de wereld helemaal niet eindigen want kort geleden is mijn tweede boek in het Russisch verschenen: “Practicum, medische en uurhoekastrologie”. Het is zo hoopgevend dat echte, authentieke astrologie nu ook in Rusland wordt geleerd dat we al die ellendige en verwarde new age doemprofeten beter kunnen vergeten. Ik heb mijn buik er al lang vol van, maar ik geef u op een briefje dat ze iets nieuws zullen verzinnen zodat de kassa blijft rinkelen, waarschijnlijk iets met het galactisch centrum of wie weet met de oude Burmese urentelling.Laat ze toch lekker van hun Franse berg springen om met een UFO naar de galactische federatie te vliegen!

UURHOEKBOEK    

Dus gaan we gewoon verder met wat wel bestaat, Europa en de grote veranderingen in de wereld die het gevolg zijn van de verschuivingen van de Grote Conjuncties van Saturnus en Jupiter (GC’s) naar de luchttekens. Zo abstract zijn die mundaan-astrologische ontwikkelingen dus helemaal niet, want het nieuws wordt iedere dag beheerst door de zeer concrete uitwerking ervan. Politici zijn zich er niet bewust van dat de “oorzaken” in de verschuiving van de GC’ s liggen, stel je eens voor dat je dat aan Mark Rutte zou vertellen, hoe ver is dit idee niet verwijderd van de politieke waan van de controle? Om wat meer inzicht in de ontwikkelingen te krijgen, kijken we vandaag naar een andere horoscoop van de Europese Unie / EEG, de ‘de jure’ – horoscoop die van het moment dat de instellingen van de EEG/EU officieel begonnen te bestaan. Dat is dus niet de horoscoop van het afsluiten van het Verdrag van Rome, wat je als de conceptie van de EEG zou kunnen zien, maar die van het juridische begin van het functioneren van de organen van de EEG en dat was op 1 januari 1958. Het lijkt wat onnatuurlijk zo’n de jure horoscoop want er gebeurde op die nieuwjaarsdag natuurlijk weinig, maar zoals we wel vaker hebben gemerkt functioneert zo’n horoscoop behoorlijk goed.    

Het meest opvallende in deze EEG ‘de jure’ horoscoop is Mercurius die retrograde en vernietigd staat op het IC en die nota bene nog heer 1 en heer 10 is ook. Wat kan een mooier beeld geven van het fundamentele probleem, de planeet van het kleine (Mercurius) op een dominante positie tegenover het MC, die totaal misplaatst in een teken staat dat beheerst wordt door de planeet van de grootmoedige overstijging van verschillen (Jupiter). Mercurius is ook nog retrograde dus kan de EEG/ EU niet goed voorwaarts, maar wil terug naar het verleden. Hij lijkt op weg naar verbetering maar vlak voor de tekengrens krijgt hij koudwatervrees en keert om. Het is een verzwakking die met een kleine ingreep, een eenvoudige verschuiving van de tijd had kunnen worden voorkomen.Het is dus niet zo vreemd dat er nu een moment aanbreekt waarop een pijnlijke correctie nodig zal blijken. 

 

EEG DE JURE

Maar de astrologische raderen draaien nu eenmaal zoals ze draaien, de mens wikt en God beschikt. Kijk maar hoe de “de jure” horoscoop de horoscoop van het Verdrag van Rome oppakt via synastrie. Heer 1 Venus uit het Verdag van Rome  (VvR) staat op de descendant van EEG de jure (EDJ), het MC in oppositie met de Zon en en Mars in VvR en EDJ staan in oppositie over de as Aldebaran /Antares. Dat conceptie en geboorte zo duidelijk verbonden zijn is niet zo vreemd natuurlijk. Maar echt verbluffend zijn de progressies. Mercurius de belangrijkste planeet in de EDJ is net overgegaan naar zijn val en vernietging in Vissen! Die enorme verslechtering had je al jaren geleden makkelijk kunnen zien aankomen. Je had je dus kunnen voorbereiden op basis van astrologische kennis, u weet wel het verhaal van mier en krekel. Het wil allemaal zeggen dat de fundamentele zwakte van de EEG/EU – Mercurius in een Jupiterteken – sterk actueel wordt nu Mercurius in progressie ook weer in een Jupiter-teken komt, waar hij nog slechter staat.Volgende week kijken we verder naar de progressies voor komend jaar.   

Gratis PDF’s met informatie over de vaste sterren zijn te downloaden via www.pegasus-advies.com/artikelen, de komende weken verschijnen twee PDF’s over de precessie en de wonderlijke ster van het noodlot Al Pherg in het Koord van de Vissen.

Pegasus Advies wenst u een zalig Kerstfeest!  

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie