De abdicatie

Vorige week werden al kort de progressies besproken die samen hangen met de abdicatie van Beatrix, waarbij de beweging van de secundair-progressieve heer 1 over de ster Algol heel belangrijk is. Algol is een zeer kwaadaardige ster die meestal een heftige crisis brengt waarbij je gedwongen wordt dingen op te geven. Dat heeft bij koningin Beatrix natuurlijk niet alleen te maken met de abdicatie, maar ook en waarschijnlijk meer met het ongeluk van prins Friso. Naast de progressies is de solaar het belangrijkste astrologische instrument om ontwikkelingen te voorspellen en ook daarin zullen de standen die wijzen op abdicatie terug te vinden zijn. Het is belangrijk om te beseffen dat een astroloog nooit zomaar naar een solaar kijkt om dan snel een feilloze voorspelling uit de mouw te schudden. Het is cruciaal om te weten wat er gaande is in het leven van de klant, anders blijft het toch wel een beetje giswerk om te bepalen wat een prominente planeet in de solaar nu eigenlijk is.

Om het concreet te maken, van Beatrix weten we dat ze al jaren abdicatie overweegt, we weten ook dat de jaren tellen voor haar en voor Willem-Alexander en dat de viering van 200 jaar koninkrijk er aan komt. Dat alles bij elkaar geeft al een behoorlijke focus, er zou bijvoorbeeld in de solaar iets benadrukt kunnen worden dat met het vijfde huis te maken, het achtste huis vanaf het tiende huis, de “dood” van de baan dus. En ja hoor dit jaar staat de Maan, radixheer 5  in de solaar op het IC, het punt tegenover het MC van de loopbaan. Dat is al een sterke aanwijzing. Verder is de Knopenas altijd van heel groot belang de knopen hebben te maken met grote veranderingen zowel in de solaar als in de progressies. De solaarknopenas valt op het antiscion van de enorm belangrijke conjunctie van Maan, Jupiter, Venus en Zon in het elfde huis van de radix! Samen met de progressies is dit voldoende om met kennis van de context de abdicatie te voorzien.   

SOLAAR BEATRIX

De lunaar is bij uitstek een instrument om de maand te bepalen waarin iets gaat gebeuren. Je moet dan al wel weten dat er iets zal gebeuren door de analyse van de progressies en de solaar, want een lunaar kan zelf geen echt belangrijke dingen “oproepen”. Als je dat weet ga je eenvoudigweg door alle lunaren van een jaar heen en kijk je welke lunaar er uit springt. Dat is hier de lunaar van 5 april die drie planeten op het IC heeft die weer op de radix-ascendant vallen!

LUNAAR BEATRIX     

 

Geef een reactie