De Bijlmerramp deel 3, de ingresshoroscoop

Inde vorige post werd de invloed van de eclips besproken die vooraf ging aan de ramp in de Bijlmer op 4 oktober 1992. Een ander belangrijk instrument in de mundane astrologie is de ingresshoroscoop die wordt berekend voor het moment dat de Zon de Ram binnen gaat, met als plaats de hoofdstad van het land. De ingresshoroscoop is te zien als de nationale solaar en toont wat er met  het land dat jaar zal gebeuren. Vaak is er niet zo heel veel opmerkelijks in te zien omdat er niet ieder jaar iets dramatisch gebeurt, wat dat betreft lijkt het leven van een land sterk op het leven van een persoon.

Toch komt het regelmatig voor dat de ingress wel iets bijzonders aan geeft, vooral door de plaatsing van planeten op hoekpunten. Wat dat betreft springt ook de ingress van 1992 er direct uit, Saturnus staat pal op het MC en is heerser van het achtste huis van de dood. Dat is een wat verontrustende stand die uitnodigt tot nader onderzoek. Wat verder opvalt in de horoscoop is de oppositie van de vernietigde Jupiter met Venus heer 6 van tegenslagen en ziekte die via antiscion over cusp 6/12 valt,  waar ook de Maan vlakbij staat. Het Pars Fortunae, de “zielsinteresse” van het land in dat jaar, staat in het huis van de dood en de knopenas valt over de cusp 2/8. Zowel het MC als Mars en Saturnus in het tiende huis vallen op sterren uit de Steenbok, Armus, Dorsum en Deneb Algedi. Het verhaal van de Steenbok is verbonden met de dreiging van de dood, Typhon in de Griekse mythologie, en de veranderingen die het gevolg daarvan zijn. In vervlogen tijden heette de Steenbok ook wel de Dolfijn, die het verlaten van het aardse leven symboliseerde.

INGRESS-OERGC BIJLMERRAMP

Al met al niet echt prettig maar de ramp wordt pas echt zichtbaar als de synastrie met de oer-GC van Nederland uit 1583 wordt bekeken. Heer 8 uit de ingress in een luchtteken op het MC , een nogal plastisch beeld van de dood die uit de lucht komt vallen, staat in T-vierkant met Venus en Mars uit de oer- GC, Venus en Mars kwamen ook in voorgaande analyses steeds weer als rampenpunt naar voren. Ingress-Mars staat conjunct de ascendant van de oer-GC en de Asc/Desc-as van de ingress valt precies op de IC/MC-as van de oer-GC. Het zijn deze duidelijke verbanden en vooral het benadrukte contact met de rampen-Mars op 11 graden Stier van de oer-GC die echt duidelijk maken dat Nederland getroffen zal worden dat jaar.

 

 

Geef een reactie