De Bijlmerramp

Gisteren was het 20 jaar geleden dat de Bijlmerramp plaats vond, een van de grotere rampen in Nederland in de afgelopen 25 jaar. In een eerdere post werd al de horoscoop van de Grote Conjunctie van Saturnus en Jupiter besproken uit 1563 die vooraf ging aan de stichting van de Republiek der Verenigde Nederlanden. Deze “oer-GC” van Nederland is te gebruiken als een geboortehoroscoop, als een mundane radix van ons land. Het is fascinerend om te zien dat een horoscoop uit de zestiende eeuw inderdaad duidelijk aangeeft wat ook nu in onze tijd met ons land gebeurt. Het toont hoe sterk we verbonden zijn met het verleden, de kaders zijn net als in een individueel leven al bij de geboorte vast gelegd.

Als we simpelweg de secundaire progressies bekijken voor het moment van de ramp in oktober 1992 is direct duidelijk dat Nederland met spanningen te maken heeft rond dat jaar. De progressieve MC/IC-as staat immers precies op de progressieve Saturnus, de Grote Malefic die vernietigd staat in de Leeuw en dus op zijn grimmigst uit werkt. Maar dat is nog niet alles, dezelfde progressieve as beweegt zich over het antiscion (spiegelpunt) van de uitermate venijnige Mars in vernietiging uit de oer-GC. Dit spiegelpunt staat op 17.56 Leeuw, antiscia worden vaak geactiveerd in mundane horoscopen als er veel slachtoffers gaan vallen.De twee malefics Saturnus en Mars in vernietiging worden dus door de progressies benadrukt terwijl de progressieve Maan vierkant de oerGC-Maan, oppositie de oerGC-ascendant en over de vurige koninklijke ster Regulus gaat die ook verbonden wordt met geweld en ongevallen en zeker niet alleen met roem en groot succes.

PROGRESSIES BIJLMERRAMP

De oer-GC van Nederland is hierboven afgebeeld naast de progressies, de zo nadrukkelijk geactiveerde Mars in Stier lijkt een uitermate gevoelig punt te zijn in de horoscoop van Nederland.Hij is heel vaak in het spel bij nare gewelddadige gebeurtenissen wat natuurlijk logisch is voor een zeer venijnige want vernietigde Mars, maar deze Mars staat ook nog eens vierkant Venus die heer 8 van de dood is en op de zeer onaangename, brute en destructieve ster Algenubi staat. Het hele beeld in de progressies van Saturnus en via antiscion Mars die op het het laagste punt op het IC staan, zou goed passen bij iets destructiefs  dat uit de lucht naar beneden komt.

Ook de solaar afgeleid van de oer-GC voor het jaar 1992 die ingaat op 3 september dat jaar, ziet er beroerd uit. Weer zien we veel antiscia, solaar-Venus, heer 8 uit de GC staat via antiscion op het solaar-IC (!), de solaar-ascendant staat in oppositie met het antiscion van de Saturnus-Jupiter conjunctie uit de GC en de zeer kwaadaardige Mars/Zuidknoop conjunctie staat via antiscion precies op cusp 8 van de dood. De Saturnus/PF conjunctie in de solaar staat in oppositie met weer het antiscion van Mars uit de oer-GC. Ook de vaste sterren compenseren de ellende niet, de Maan solaarheer 8 van de dood staat zeer benadrukt in solaarhuis 1, met de ascendant op de doodsster Antares (posities met de precessiesleutel omgerekend voor 1563!) en Venus oerGC-heer 8 bevindt zich op de ellendige Vindemiatrix, een ster die ook sterk met vallen verbonden is.

De progressies en de solaar van de oer-GC laten de ramp dus duidelijk zien en dan hebben we nog niet eens de ingressen en eclipsen bekeken.

SOLAAR BIJLMERRAMP

 

 

 

Geef een reactie