De Bijlmerramp – deel 2, de eclips

In de post van vorige week werden de secundaire progressies en de solaar besproken die vooraf gingen aan de Bijlmerramp op 4 oktober1992. Deze werden berekend op basis van de “oerhoroscoop” van Nederland, die van de Grote Conjunctie van Saturnus en Jupiter van 1563, die vooraf ging aan de stichting van de Republiek der Verenigde Nederlanden. Het is duidelijk dat deze oer-GC als een mundane radix van Nederland kan worden gezien, de progressies, de solaren en zelfs de lunaren werken duidelijk uit. Vooral de uitermate venijnige Mars op 11 graden Stier in de oer-GC van Nederland bleek een soort rampenpunt te zijn, wat niet zo vreemd is omdat het een malefic in vernietiging is en omdat Mars in nauw vierkant staat met Venus die Heer 8 van de dood is in de oer-GC.

Een ander belangrijk instrument in de mundane astrologie is de horoscoop van de eclips die direct voorafgaat aan een gebeurtenis, in dit geval is dat de Zonsverduistering van 30 juni 1992, berekend voor de hoofdstad van het land. Deze horoscoop ziet er uitermate verontrustend uit, op het MC staat Venus heer 8 op de ster Canopus, de vaardige kapitein van de Griekse vloot die ondanks zijn grote technische kennis en grote handigheid niet kon voorkomen dat hij door een slang werd doodgebeten. Heer 8 op het MC geeft nogal plastisch aan dat de dood uit de lucht komt, wat nog eens benadrukt wordt door de kwaadaardige ster Vindemiatrix op de ascendant die sterk met vallen als gevolg van zelfoverschatting te maken heeft! De eclipsgraad zelf staat op Al-Hena, een ster die ook bekend staat als “Het Brandmerk”, wat wel een erg sinistere lading krijgt in deze context.

ECLIPS – OERGC BIJLMERRAMP

De hele eclipshoroscoop ademt ellende die zich focust door heer 8 op het MC als brandpunt, zo maakt Jupiter in vernietiging en dus zeer kwaadaardig, als heer 6 van ziekte en tegenslag een nauw sextiel op Venus. Maar zo mogelijk nog dreigender is het andere sextiel op Venus dat gemaakt wordt door de vernietigde extreem kwaadaardige Mars, in Stier die ook nog eens in het Huis van de Dood staat. Dat is al heel naar, maar het wordt nog erger omdat dit precies de positie is die Mars heeft in de Nederlandse oer-GC en die al eerder als rampenpunt naar voren kwam! De eclips activeert dus het rampenpotentieel uit de oer-GC. Dat dit Nederland hard zal treffen blijkt uit de positie van het MC met heer 8 uit de eclips die precies op de kwaadaardige Zuidknoop uit de oer-GC staat. De mundane radix is dus inderdaad de oerenergie van ons land die de achtergrond vormt voor een effectieve duiding van mundane horoscopen zoals ingressen en eclipsen.

 

Geef een reactie