De horoscoop van de koning

In de posts van de afgelopen weken werd de nodige aandacht besteed aan de horoscoop van de abdicatie van koningin Beatrix en het begin van het koningschap van koning Willem- Alexander. Natuurlijk is het ook interessant om eens een blik te werpen op de geboortehoroscoop van onze nieuwe koning, de bron van de geboortegegevens is de RVD dus kunnen we er van uit gaan dat deze betrouwbaar zijn. We leven niet meer in een tijd dat astrologie een geaccepteerd deel van de cultuur is en dus is het  zeer onwaarschijnlijk dat er opzettelijk onjuiste gegevens worden verspreid zoals in vroeger tijden wel regelmatig gebeurde (ter bescherming van de koning). Een weldenkend mens weet immers dat astrologie niet werkt. De gegevens van de horoscoop van de koning zijn 27 april 1967, 19:57 MET, Utrecht, ascendant 7.56 Schorpioen, klik op de onderstaande  link om de horoscoop te zien.

KONING WILLEM-ALEXANDER

Nu kun je aan alleen een horoscoop niet aflezen of iemand van koninklijke geboorte is of niet, dat is te specifieke informatie. Maar wat je wel kunt zien is hoe het leven er uit ziet in wat meer algemene termen en dat komt er direct wel al heel dicht bij. Want wat meteen in het oog springt als meest bepalende factor in de horoscoop is de Zon die bijna pal op de descendant staat. Het is de enige planeet op een hoek en wat dit ook is het zal zich zeker gaan manifesteren in dit leven. Het zal ook een wat extreem karakter hebben omdat de Zon nauw conjunct de Noordknoop staat en de Noordknoop versterkt de manifestatiekracht in de wereld enorm, je kunt de NK in bepaalde opzichten zien als een soort super-Jupiter. De Zon is ook nog eens heer 10 van het beroep en de Zon staat via antiscion (planeetposities gespiegeld langs de as Kreeft/Steenbok, de enige echte spiegelpunten) pal op het MC. Dus al had je niet geweten dat dit een koning was dan had je puur op basis van astrologische techniek kunnen zeggen dat deze persoon in zijn leven een zeer opvallende (Noordknoop, hoekplaatsing) maar ongewone (antiscion Zon op MC) vorm van leiderschap (Zon) zou gaan laten zien. Dat klopt natuurlijk prima met zijn (moderne) koningsrol al had je dat er niet letterlijk uit kunnen halen.

Natuurlijk is de Knopenas een echte as met twee kanten wat wil zeggen dat de zeer beperkende zeer pijnlijke Zuidknoop op zijn ascendant terecht komt precies tegenover de zo dominante Noordknoop / Zon-heer 10 conjunctie. Dat laat zien dat hij zijn persoonlijk leven zal moeten offeren (Zuidknoop op ascendant = individu bij uitstek) aan zijn rol als koning en voor zover ik weet heeft hij dat al op een redelijk vroege leeftijd bewust gedaan. Dat is ook het enige effectieve antwoord op een Zuidknoopplaatsing. Maar de Zuidknoop blijft een pijnpunt, al kun je door het bewuste offer van het hiermee verbonden thema de persoonlijk geestelijke groei zeer versnellen. Voor alle duidelijkheid in de gemoderniseerde psycho-astrologie worden de knopen precies verkeerd om geduid, de Noordknoop is NIET iets wat je moet ontwikkelen het is juist dat wat al gegeven wordt. Dit is niet mijn persoonlijke opinie het is een feit wat een ieder die serieus de symboliek en de werking van de knopen bestudeert zal kunnen beamen.

Deze stand bij koning Willem-Alexander laat dus heel duidelijk zien hoe zwaar de wissel is die het koningschap trekt op het persoonlijke leven. De Zon is de planeet met de grootste manifestatiekracht, maar de planeet met de meeste kwaliteit, met de meeste essentiële waardigheid dus, is Jupiter in verhoging in Kreeft in het negende huis. Dit is zijn grote talent en het weerspiegelt de diverse internationale functies (huis 9 ) die hij heeft uitgeoefend, de planeet van beleid en visie Jupiter in het waterteken Kreeft wijst op zijn bevlogen rol in het internationale waterbeleid en Jupiter is daarnaast  heer 5 van sport en spel wat past bij zijn lidmaatschap van het Internationaal Olympisch Comité. Dat was niet alleen omdat hij een prins was, hij hééft ook een visie. De internationale uitwerking van Jupiter wordt sterk benadrukt  door de plaatsing in het negende huis en de wederzijdse receptie van heer 9 de Maan met Jupiter. Jupiter is ook heer 2 van het bezit en heer 5 van het familiebezit , zoals bekend behoren de Oranjes tot de allerrijkste families. Deze Jupiter staat ook nog eens op Procyon de stralend heldere hoofdster in de Kleine Hond wat zijn krachtige werking alleen nog maar sterker maakt.

De Noodknoop-Zon precies op het punt van de relatie laat zien dat de partner meer dan normaal toevoegt aan zijn koninklijke functioneren, het komt met nadruk naar buiten door zijn huwelijk. Heer 7 de partner is verder Venus op de uitzonderlijk ambitieuze Rigel een zeer heldere en succesvolle ster in de Jager, Maxima is bepaald geen muurbloempje dat genoegen neemt met een  bescheiden rol wat meer op de achtergrond.

Het grootste gevaar voor de koning komt van de uitermate zwakke Mars in vernietiging in het twaalfde huis van “een beetje domme dingen” en retrograde die ook nog heer 1 is! Mars heeft een grote invloed op zijn gedrag, hij beheerst Mercurius (zijn denken en communiceren) via dispositie en oppositie en zijn gevoelens (de Maan) via sextiel. Er is een duidelijke neiging door te impulsief ondoordacht (vernietigde Mars) optreden zichzelf te schaden (huis 12), het nauwe sextiel dat Mars maakt met het MC laat zien dat dit al snel kan terugslaan op zijn reputatie en publieke functioneren. Toch biedt ook hier Jupiter, die ook een sterke invloed heeft op denken en emotie weer soelaas, hij kan de consequenties goed overzien en zich dan beheersen.

In de post van volgende week  zullen we kijken naar de progressies en solaren van het afgelopen jaar.

 

 

 

 

Geef een reactie