De horoscoop van Rutte-2

In de post van vorige week werd op basis van de lunaar van Mitt Romney de herverkiezing van Barack Obama voorspeld. Daarbij speelden de vaste sterren een grote rol, vaste sterren zijn onmisbaar in de astrologie en het gaat daarbij specifiek om het correcte, authentieke systeem van de in de dierenriem “geprojecteerde” posities. Ook een ander instrument uit de klassieke astrologie is belangrijk in deze lunaar van Romney ,het Arabische Punt van Terugtrekken en Ontslag dat berekend wordt met de formule Saturnus  + Jupiter – Zon. Het staat op 7.41 Ram in nauwe driehoek met de lunaar-Mars op de doodsster Antares. Het is nog een aanwijzing dat Romney niet kon winnen, het zat voor hem gewoon niet in vat.

Rutte- 2

Afgelopen maandag trad het nieuwe kabinet Rutte-2 aan. Dat is een geboortemoment en daar kun je dus een horoscoop van maken, alleen is de vraag welke tijd je precies moet hebben. Je hoort wel eens dat de tijd van de geboorte van het kabinet de beroemde presentatie op het bordes is, maar dat is een beetje onzin. Een kind wordt ook niet geboren pas als het aan de grootouders wordt getoond, maar bij de eerste ademtocht, het begin van het onafhankelijke bestaan op aarde. Zo is het ook voor het kabinet, het bestaat als alle ministers de eed hebben afgelegd. Of dat zichtbaar is of niet maakt niet uit, het is een soort moderne “social media” mentaliteit om te denken dat iets pas bestaat als het volk het ziet.

KABINET RUTTE-2

Bekeken vanuit het het oogpunt van de electie-astrologie is dit niet zo’n goede horoscoop. Het voornaamste punt is de zeer zwakke Jupiter die heer 1 is en retrograde en vernietigd staat in het zwakke zesde huis van tegenslagen. Als ze twintig minuten later de eed hadden afgelegd, had het er veel beter beter uit gezien, dan was Saturnus heer 1 geweest en die staat sterk in het tiende huis! Misschien was het toch niet zo’n slecht idee van de koningen uit vroeger tijden om een hofastroloog in dienst te hebben. Vaak kun je met relatief eenvoudige ingrepen heel wat problemen voorkomen.

Deze kabinetshoroscoop wordt gedomineerd door Saturnus (beperkingen) die op het MC staat en heer 2 van het geld is, het dominerende thema is inderdaad bezuinigen. Saturnus staat in de Schorpioen en heeft daarom een schadelijke invloed op de Maan (negatieve receptie), het volk dat door de bezuinigingen wordt getroffen. De vaste ster waarop Saturnus staat is Princeps uit de constellatie Berenhoeder die verbonden is met het thema van doortastende concrete actie maar zonder echt leidend principe. Rutte-2 is bij uitstek een pragmatisch compromiskabinet dat onder de druk van de omstandigheden werd gevormd, er was geen andere keuze en de crisis vraagt om maatregelen. Het thema van keiharde corrigerende actie wordt nog eens benadrukt door de Zon die op de zeer krachtige koninklijke ster Zuidelijke Schaal staat, ook bekend als de zuidelijke Schorpioensklauw. De energiezone die tegenwoordig door het teken Weegschaal wordt gesymboliseerd, werd in vroeger tijden verbeeld door de Klauwen van de Schorpioen. Dat heeft een diepere betekenis maar deze blog is niet de aangewezen plaats om dat uit de doeken te doen.

Hoe het ook zij, zowel de Schorpioensklauwen als de Schalen hebben te maken met herstel van de balans en de Zuidelijke Schaal symboliseert dan vooral de harde pijnlijke kant van de corrigerende actie. Aangezien de Zon de macht is in het land, is dit wel een zeer treffende beschrijving van hoe deze macht de komende jaren gebruikt gaat worden.Dit is zeker het sterkste punt van de kabinetshoroscoop. Of het lang zal houden? Op zo’n korte termijn zeggen progressies natuurlijk niet zo heel veel, maar de volgende solaar afgeleid van de kabinetshorocoop (van 5 november 2013) heeft de ultiem kwaadaardige koppensneller Algol op de ascendant…

 

Geef een reactie