De horoscopen van de Titanic

Afgelopen week werd de wereld opgeschrikt door de aankondiging van een Australische miljardair dat hij een replica van de Titanic ging bouwen, de Titanic-2. Het klinkt eerlijk gezegd als de goden verzoeken maar het is een goede gelegenheid om de horoscopen rond de ramp van deTitanic nog eens te bekijken. Voor degenen die dat nog niet hebben opgemerkt, in deze blog vind je links waarop je kunt klikken om de PDF met de besproken horoscopen te vinden! Als we kijken naar de  horoscopen van de Titanic zou je bijvoorbeeld het tijdstip van afvaart kunnen nemen (12 april 1912, 12:05 UT Southampton), en die horoscoop is al niet prettig voor een zeereis. De Zon die ook heer 1 is, staat met het MC en de Noordknoop op de kwaadaardige ster uit het Zeemonster Baten Kaitos, een concentratie van maar liefst 4 belangrijke factoren op de Buik van het Monster dat de prinses Andromeda dreigt te verzwelgen! Dat ziet er niet al te fijn uit.

Maar beter dan een afvaarthoroscoop is de geboortehoroscoop van het schip, we hebben geen exacte tijd maar een truc die prima werkt is de zonsopgansghoroscoop, dus de daghoroscoop, te nemen van de dag van het begin van de bouw, de zogenaamde kiellegging. Dan krijgen we deze horoscoop:

 TITANIC     

Dit kun je gebruiken als geboortehoroscoop van de Titanic, dat werkt uitstekend tot en met de solaren en de progressies toe. Deze techniek opent een nieuw gebied van onderzoek naar scheeps- en vliegrampen en is ook toe te passen op de ruimtevaart. In deze “radix” van de Titanic is het Zeemonster ook weer zeer prominent aanwezig. De zeer verzwakte Saturnus in vernietiging wijst op de beruchte waterdichte schotten die verre van waterdicht bleken te zijn. Saturnus staat op Alpheratz een ster uit Andromeda, de prinses die door het Zeemonster dreigde te worden verzwolgen, op de ascendant staat nog een ster uit het Zeemonster en Venus heer 7, de passagiers, staan zeer verzwakt in vernietiging in het twaalfde huis  van ellende op Difda de Staart van het Zeemonster. Dat was inderdaad het stuk van de Titanic dat lang boven water uit stak en waar de wanhopige passagiers zich verzamelden. Andere standen vullen deze rampzalige posities alleen maar aan, heer 1 staat op de noodlotsster Terebellum, de Maan op de Zuidelijke Ezel die deel uit maakt van het kwaadaardige Praesepe-cluster. De Zuidelijke Ezel heet ook de Rustplaats (op de bodem), weer niet al te fijn natuurlijk en de Ezel is het rijdier van de goden in hun strijd tegen de Titanen. Hier zie je ook de naam van het schip opduiken, namen zijn nooit toevallig. 

De planeetstanden in deze radix van de Titanic zijn schokkend en rampzalig. Hoe passend de mythe van het Zeemonster / Andromeda  is, blijkt uit het verdere verhaal. Het Zeemonster werd op Andromeda afgestuurd omdat haar moeder had zitten opscheppen dat haar dochter mooier was dan de dienaressen van de zeegod Poseidon. Deze mythe heeft zich letterlijk afgespeeld, je had de bouwers en ontwerpers eens moeten horen opscheppen over hun “onzinkbare” creatie! Dat laat zien hoe de vaste sterren en hun mythes  concreet uitwerken.

De dag van de kiellegging van de Titanic -2 is mij niet bekend, maar ik zou de bouwers  aanraden de horoscoop toch even langs een vaardige astroloog te sturen.   

 

Geef een reactie