De solaar van de EU

In post van vorige week was direct duidelijk te zien dat de horoscoop van de tekening van het Verdrag van Rome zeer bruikbaar is om de lotgevallen van de EU te volgen. De progressieve Zon, een van de vijf belangrijke factoren bij het voorspellen, beweegt namelijk door de beruchte crisiszone in de laatste graden van Stier en de eerste graden van Tweelingen en staat op het punt van teken te wisselen: een nieuwe fase. Dit zie je alleen als je de vaste sterren bij de duiding betrekt en wel volgens het authentieke systeem van de in de dierenriem geprojecteerde posities. De kennis van dit systeem was in de moderne astrologie verloren gegaan, maar wordt nu weer in ere hersteld. Onder het kopje “‘artikelen”‘ op deze site kunt u gratis PDF’s  downloaden met informatie over de vaste sterren. Wie zonder de vaste sterren duidt, mist de helft van de horoscoop, vaste sterren zijn essentieel.

Goed, de progressies van de EU laten de al jaren aanhoudende crisis zien waarin dus spoedig een nieuwe fase zal aanbreken. Daarom is het zinvol ook een blik te werpen op dat andere belangrijke instrument om te voorspellen, de solaren. De solaar van dit jaar ziet er nog niet zo heel dramatisch uit, maar die van 2013 lijkt wat meer aanleiding tot zorg te geven (de zonneterugkeer valt op 25 maart). Want de ascendant van de solaar valt (weer) in de laatste graden van de Stier op de sinistere koppensneller Algol. Het recept bij een activering van Algol is dat er een zeer pijnlijk onderscheid moet worden gemaakt tussen  wat je nog echt nodig hebt en wat alleen nog maar destructief is. Datgene wat niet meer voldoet moet gedecideerd en hard moeten worden weg gehakt, wat met een crisis gepaard gaat, dat geldt ook voor een activering van Algol in de individuele  horoscoop. De andere standen in de solaar van de EU vullen dit beeld nog aan, solaarheer 1 Venus , de EU zelf in 2013 staat in vernietiging in Ram verbrand door de Zon, op de cusp van het extreem zwakke twaalfde huis.

SOLAAR EU

We mogen op basis van de progressies en de solaar in 2013 verdere problemen verwachten, het leed is nog niet geleden. Als uit de solaar en progressies duidelijk is dat er wat belangrijks zal gebeuren, kun je de lunaren gaan bekijken om vast te stellen wanneer dat gebeurt. Lunaren zijn pure instrumenten voor tijdsbepaling, ze zetten zelf niets in gang maar als je weet dat er iets zal gebeuren, laten ze dat duidelijk zien. Bij het voorspellen van het verlies van Mitt Romney werd ook gebruik gemaakt van een lunaar, dat kon omdat zijn solaar en progressies hem al niet veel kans gaven (weer Algol in het spel). Hetzelfde geldt voor transits, het zo gekoesterde speeltje van de moderne astrologie, 98 % van de transits doet niets van enig belang, alleen als er wat het vat zit, kan een transit een trigger voor een gebeurtenis zijn.

Bij het doorkijken van de lunaren van de EU, springt direct die van 1 mei 2013 in het oog. Deze lunaar heeft de Kopenas over de ascendant/ descendant-as en lunaarheer 7 van samenwerking op de extreem remmende Zuidknoop op de cusp van het zevende huis. Lunaarheer 1, de EU zelf in die maand, is een vernietigde Mars in het zwakke zesde huis die door de Zon wordt verbrand. Het ziet er naar uit dat mei 2013 een hete lente zal worden in Europa.

LUNAAR EU

 

 

 

 

Geef een reactie