De watersnood

De afgelopen weken was er veel aandacht voor de watersnood van 1953, het is immers 60 jaar geleden dat de ultieme Hollandse nachtmerrie uitkwam, een dramatische dijkdoorbraak die veel slachtoffers maakte. Zo’n grote traumatische ramp moet zichtbaar zijn in de horoscopen die betrekking hebben op dat jaar. Voordat u nu direct weg klikt omdat het over mundane astrologie gaat en niet over personen, een aantal mundane horoscopen laat zich op precies dezelfde manier duiden als persoonlijke geboortehoroscopen. Een grootse techniek om toe te passen en die heel veel gebieden voor astrologisch onderzoek ontsluit is het werken met de Grote Conjunctie als “mundane radix”. Dat wil zeggen dat je de conjunctie van Jupiter en Saturnus die voor de geboorte van een land valt, simpelweg neemt als radix van een land en er solaren en progressies van maakt. Hoe vreemd het eerst ook moge klinken, het blijkt in de praktijk heel goed te werken. Dat heeft ook het voordeel dat je af bent van de eeuwige discussie wat nu het precieze geboortetijdstip van een stad of een land is, want de Grote Conjunctie kun je altijd exact berekenen.

SOLAAR WATERSNOOD

Als we dat doen voor Nederland is het meteen duidelijk dat het werkt en daar kun je kort over zijn. In de solaar van 1952 afgeleid van de mundane radix van Nederland (4 september 1563, 18:15:30 LMT, Amsterdam, Asc 28.55 Waterman)  zie je meteen dat er groot gevaar dreigt, Algol, de meest kwaadaardige ster aan de hemel die dood en verderf zaait, staat op de solaarascendant! Dat is al genoeg om zeer verontrust te raken, Algol speelt een enorme grote rol in de mundane astrologie en is vaak betrokken bij grote rampen, ook in de horoscopen die betrekking hebben op bijvoorbeeld de Japanse kernramp speelt Algol de absolute hoofdrol. Is het al onmogelijk om zonder vaste sterren een goed compleet beeld te krijgen van een leven uit de geboorthoroscoop, mundane astrologie zonder vaste sterren is een absolute faux-pas. 

INGRESS WATERSNOOD

Zo’n solaar van een Grote Conjunctie combineer je altijd met een andere techniek bijvoorbeeld die van de ingresshoroscoop, gemaakt voor het moment dat de Zon Ram binnen gaat, berekend voor de hoofdstad van het land. Deze ingress van 20 maart 1952, die weer op een andere manier de jaarhoroscoop van het land is, is ook erg duidelijk. Op het IC staat via antiscion een vloeibare zeer kwaadaardige Maan in vernietiging in Steenbok op de absolute doodsster Antares, het Hart van de Schorpioen. Ingressheer 1 Mercurius staat in het achtste huis van de dood conjunct de vochtige expansieve Jupiter, op de ster Baten Kaitos, de Buik van het Zeemonster, dat volgens mythe op instigatie van de zeegod Poseidon grote chaos veroorzaakte in het rijk van koning Cepheus…. Het Zeemonster duikt altijd weer op in horoscopen verbonden met scheepsrampen en overstromingen. Het is opvallend dat zowel het Zeemonster als de Schorpioen te maken hebben met het afstraffen van een al te groot, zeer ongepast zelfvertrouwen. Dat tilt de mundane astrologie naar een hoger vlak, niet alleen kun je voorspellen waneer de klap komt, je ziet ook wat de achtergronden er van zijn. Misschien hadden de autoriteiten toch wat meer aandacht  aan de toestand van de dijken besteed als ze een “Astroloog des Vaderlands” hadden gehad. De rol van de antiscia is opvallend in deze ingress, antiscia hebben omdat ze symbolisch verbonden zijn met de extreme energie van de Knopenas vaak een sinistere uitwerking die met dood en einde te maken heeft en niet alleen met verborgenheid of indirectheid. Mercurius ingressheer 1 staat via antiscion precies op de ascendant dus Nederland krijgt die volle laag.

Ook blijkt het idee dat de buitenplaneten op een zinvolle manier in de klassieke astrologie gebruikt kunnen worden door ze te beschouwen als een aparte categorie vaste sterren prima te werken. De sterachtige factor Poseidon zoals je Neptunus dan beter kunt noemen staat in de ingress in oppositie met de Mercurius ingressheer 1. Als je naar de buitenplaneten kijkt, neem je anders dan bij vaste sterren ook de oppositie met een planeet mee in je duiding. Zo heb je wel de lusten maar niet de lasten van de “sterren” Oeranos Hades en Poseidon.   

Het is gebleken dat niet iedereen in de horoscopen op deze blog ook planeetsymbolen krijgt, sommigen zien alleen letters. Dat heeft te maken met de fonts van het astrologieprogramma dat ik gebruik. Ik zal proberen dit probleem te verhelpen. Wat je natuurlijk al zelf kunt doen is op basis van de wel zichtbare horoscoopgevens zelf de horocopen maken.Ik kom er nog op terug.                    

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie