Israel en de Palestijnen

De afgelopen weken was het weer raak in Israel, bij beschietingen over en weer tussen Israel en de Gaza-strook vielen vele doden en gewonden. De toegenomen spanning is af te lezen aan de horoscoop van de Joodse staat, die zoals mocht worden verwacht een aantal zeer bijzondere standen te zien geeft. De horoscoop is gemaakt voor het tijdstip dat een groep onder leiding van David ben Goerion de onafhankelijkheid van Israel uitriep in 1948. Wat direct opvalt in deze horoscoop is Saturnus, de algemene significator voor het Joodse volk die als heer 4 van wortels vernietigd in het tiende huis staat. Wat zou een treffender beschrjiving kunnen zijn van de staat die in wezen voortkwam uit de vervolging en de vernietiging van de Joden? Maar het is ook een stand die te denken geeft, want hoe kan je iets positiefs scheppen als de bittere reactie op zulke wandaden er de directe oorzaak van is. De pijn van de Shoa – letterlijk “brandoffer”, Saturnus in het vuurteken Leeuw – is ingegraveerd in de ziel van Israel. Maar er is ook veel kracht te zien, dat moet ook wel anders had het land zich nooit kunnen handhaven omringd door een kring van vijanden, het was in feite te verwachten dat ze het niet zouden redden. Op de ascendant staat de beschermende Spica die je verheft tot een veel hogere positie en meer succes dan je zou mogen verwachten en dat is dus zeker van toepassing. In Israel speelt het leger een heel grote rol, het is alleen dankzij zijn grote miltaire kracht dat de Joodse staat er nog is. Mars staat op de zeer krachtige en fanatieke Regulus op cusp 11 van de middelen van de regering waaronder ook de wapens en het leger vallen. Mars is tevens heer 7 van de ander en dat geeft het hardnekkige conflict aan, Regulus dramt net zo lang door tot hij zijn zin heeft of tot hij sneuvelt. Het nauwe vierkant van Mars met de Zon op de uiterst kwaadaardige Algol in het achtste huis van de dood, geeft de dramatische vormen aan die het conflict heeft aangenomen.

ISRAEL            

Op het MC staat de zeer heldere en krachtige ster Procyon uit de Kleine Hond, die zeer veel slagkracht geeft en de Kleine Hond is een handig beest dat zijn logge tegenstanders door zijn wendbaarheid en slimheid vaak te snel af is. Deze constellatie is ook de typische ondercommandant de uitvoerder van de bevelen van anderen. Het zal duidelijk zijn dat er geen Israel zou zijn zonder de steun van de VS.  De Maan heer 10 staat dichtbij de Kribbe Praesepe, de `uitwaseming van opeengestapelde lijken`, wat weer een treffende verwijzing naar de Shoa lijkt te zijn en natuurlijk niet veel goeds belooft voor de toekomst.

Het is dus een uitermate sinistere, maar ook zeer krachtige horoscoop. Zonder bij een partij de schuld te leggen, laat het wel het onwaarschijnlijk grote leed zien dat de stichting van de staat Israel heeft gebracht voor vele miljoenen mensen. Ook het conflict van de afgelopen weken is er in te zien. Het secundair progressieve MC staat precies op de progressieve Mars die door zijn vernietiging in Weegschaal loopt en dus op zijn naarst uit werkt. De progressieve Maan staat in oppositie met de progressieve Venus heer 1 en het progressieve Pars Fortunae maakt een vierkant op de zo grimmige Saturnus in vernietiging in het tiende huis in de radix. Niet heeeel erg dramatisch, maar de ontlading van deze bewegingen hebben we de afgelopen weken op het journaal kunnen zien.          

 

 

 

 

Geef een reactie