Het is deze week precies een halve eeuw geleden dat er voor het eerst mannen op de Maan stonden. De astronaut Neil Armstrong maakte zijn fameuze “reusachtige sprong voor de mensheid” in het stof van onze satelliet in een tijd dat Amerika nog onbetwist het rijkste en machtigste land ter wereld was (het kan verkeren) . Met deze spectaculaire landing op de Maan, die ook toen al een groot media-gebeuren was, bevestigde Amerika die positie als leider van de wereld, na de eerste geslaagde landing van de Apollo-11, volgden er nog zes. In de horoscoop die betrekking heeft op de eerste maal “mannen op de Maan”, zijn dus wel wat uitgesproken standen verwachten, alleen is het natuurlijk de vraag welke horoscoop dan het beste bekeken kan worden.

MAANLANDING INGRESS

Een heel goede keuze is altijd de jaarhoroscoop van het land, de ingress, dat is de horoscoop van het exacte moment dat de Zon weer de Ram binnen gaat, klik op de link hierboven om deze ingresshoroscoop van 1969 te kunnen bekijken. De ingress is berekend voor Washington, de Amerikaanse hoofdstad en dat maakt de horoscoop, die wereldwijd natuurlijk dezelfde posities van de planeten in de tekens heeft, specifiek voor de VS. En we worden niet teleurgesteld want op het MC van de ingress, de jaarhoroscoop van Amerika voor 1969, prijkt jawel de Maan!!  Dat is zo’n adembenemende horoscoop waar je stil van wordt, dit is de schoonheid van de astrologie. Het is ook nog eens een Maan in verhoging en je zou dus kunnen zeggen dat daarmee een positie helemaal boven wordt bereikt. De Maan is ook net een nieuw teken binnen gegaan, het gaat om iets heel nieuws en verhoging heeft ook met overdrijven te maken en ja hiermee overschrijd je wel grenzen.

Overwonnen aarde

De Zon is als Heer 1 natuurlijk erg belangrijk en ook de Zon is net zijn verhoging binnen gegaan! Sterker nog, de Zon staat niet alleen verhoogd via zijn stand in Ram maar ook nog eens pal op de Noordknoop, die een sterke vergrotende werking heeft. Dat alles gebeurt in het negende huis van verre reizen, waarbij de Zon in oppositie met Jupiter/Heer 9 en Uranus staat. Uranus is de hemelgod die door de castratie door Saturnus naar de aarde wordt gedwongen en dat is precies waar deze verre reis via oppositie aan ontsnapt.

                     

Dat wordt herhaald door Heer 4 / Mars die op Antares staat, een koninklijke ster die een oude cyclus afsluit, Heer 4 de aarde wordt achtergelaten. En geloof het of niet, op deze Mars/Heer4 van de binding aan de aarde, staat het planeetpunt van Jupiter, de Punt van  Overwinning (Asc + Jup – Zonnepars). Dat wordt herhaald in de oppositie die de dominante verhoogde Maan op het MC maakt met het planeetpunt van Saturnus (Asc + Saturnus – Pars Fortunae) op het IC, wat je als de “aarde daar beneden” kunt zien. Het planeetpunt van Saturnus heet nog eens het punt van gevangenschap en ontsnapping.

Al Pherg

Venus is in de horoscoop Heer 10, met Heer 1 altijd een van de belangrijkste huisheren en ook deze staat in het negende huis van verre reizen conjunct Saturnus van aardse beperkingen die weer verzwakt staat in zijn val, de achtergelaten aarde dus. De ster waarop Heer 10 staat is Al Pherg de enige ster uit de Vissen die in de astrologie een effect heeft en van de Vissen zijn er twee een verticale die het hemelse verbeeldt en horizontale die het aards verbeeldt. Al Pherg staat op het koord dat de twee Vissen verbindt: ja een reusachtige sprong voor de mensheid.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *