Zijn biografe Sonia Purnell vergelijkt de kersverse premier van de UK Boris Johnson met het typische Engelse broodbeleg Marmite. Het is tegelijkertijd vies en lekker, men ziet wel dat Johnson een opportunistische draaikont is, die weinig respect heeft voor de feiten maar toch weet hij zich geliefd te maken. Zijn humoristische aanpak en zijn warrige haardos zijn daarbij belangrijke hulpmiddelen  Die haardos wordt overigens altijd voor een publiek optreden nauwgezet warrig gemaakt, het suggereert een eenvoudige oprechtheid die er in werkelijkheid natuurlijk niet is. Wat verder een terugkerend thema is, is de veranderlijkheid, Johnson is een kameleon die bijvoorbeeld zegt: “ Als het klimaat kan veranderen, dan zie ik niet in waarom mijn gedachten erover dat niet zouden kunnen veranderen”.

BORIS JOHNSON

Heel geestig, maar ja wat schiet je daar nu mee op?  Als je dat allemaal zo aan hoort, kun je verwachten dat Mercurius een grote rol speelt in zijn horoscoop. Inderdaad blijkt dat het geval te zijn, klik op de link hierboven om de radix van Boris – zijn eigenlijke naam is overigens  Alexander of Al, weer zoiets mercuriaals  – Johnson te kunnen bekijken. Het negende huis van kennis en denkbeelden is nadrukkelijk bezet met drie planeten en Mercurius is de dispositor van deze drie planeten plus nog van een vierde planeet. Dat maakt Mercurius verreweg de meest invloedrijke planeet in de horoscoop, hij is Heer 9 en staat in huis 9.  Johnson begon zijn loopbaan als journalist, als  EU-correspondent in Brussel (huis 9!) waar hij vooral uitblonk in half-verzonnen artikelen die wel veel ophef veroorzaakten.

Kwikzilver

Mercurius heeft veel waardigheid in eigen teken, maar dat wil alleen zeggen dat hij heel goed is in wat Mercurius kan, voortdurend van gedaante wisselen, spitse grappen maken, een loopje met de feiten nemen en schrijven. Want hij heeft ook serieuze boeken geschreven, het zijn bij hem niet alleen maar kwinkslagen en provocaties, en dat klopt natuurlijk ook goed met het sterke negende huis van kennis en denkbeelden. Het negende huis geeft de politieke focus, op de cusp van Huis 9 staat de koninklijke Aldebaran die succes schenkt conjunct het Pars van de Zon, het Pars van Overvloed.

Merurius zelf staat op de krachtige, voortvarende Capella en valt via antiscion (planeetpositie gespiegeld in de as 0° Kreeft – 0° Steenbok) op het MC, een antiscion geeft iets aan dat indirect, verborgen of ongewoon is. Niet echt een stand  voor een goudeerlijke idealist. Dat wordt nog eens benadrukt door het Pars van Mercurius (Asc + Pars Fortunae – Pars Solis) dat de zuivere mercuriale energie aangeeft en dat ook via antiscion op het MC valt!! En als je hem hebt horen praten, zal het verder niet verbazend zijn dat Mercurius een extreem hoge snelheid heeft. Het is verbluffend hoe sterk de Mercurius-energie steeds maar wordt benadrukt in deze radix. Boris is Mr Mercury.

Geen Trumpje

Dit is dus geen tweede Donald Trump (Mr Mars) die vooral wil heersen, vechten en veroveren (met Mars op Regulus op zijn ascendant) maar een totaal opportunistische kameleon. Het snoeven wat hij wel met Trump gemeen heeft, komt voort uit de ster op zijn Ascendant Vindemiatrix, die verbonden is met de ”premature oogst”, en die al te snel meent dat hij iets kan zonder de nodige vaardigheden te hebben. Vindemiatrix is daarom ook de tovenaarsleerling die krachten losmaakt die hij dan niet meer beheersen kan.

Heer 1 – het meest uitgeproken Johnson zelf –  is Venus die op de zeer krachtige Betelgeuze staat, een ster uit de botte maar zeer succesvolle Jager die via antiscion op de expansieve Noordknoop staat en conjunct de Zon: een zeer sterk benadrukt Betelgeuze-thema. De Zon is natuurlijk de macht die zo heel dichtbij komt, hij schurkt er automatisch al snel tegenaan en nu zit hij dan zelf eindelijk op de troon. Of dat benijdenswaardig is, valt gezien de complexe situatie nog te bezien maar het is duidelijk dat we van dit politieke slangenmens nog heel wat verrassende Houdini-acts kunnen verwachten.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *