Spanning in Korea

Er blijven dreigende geluiden komen van het Koreaanse schiereiland, al zijn de oorlogszuchtige uitingen van het absurde en demonische regime in Noord-Korea meestal wel met een korrel zout te nemen. Toch zijn tijdenlang de spanningen niet zo groot geweest en kunnen we daar astrologisch iets over zeggen? Natuurlijk kun je altijd de simpelste optie kiezen en een uurhoek maken van de vraag of er oorlog komt tussen de Korea’s. Dat werkt ook prima, al moet de vraag dan natuurlijk wel spontaan gesteld zijn zoals altijd. Dat gaan we nu niet doen, we zullen uitgaan van de “echte” mundane astrologie, maar dan is het direct heel moeilijk om een geschikte geboortehoroscoop te vinden. Betrouwbare tijdstippen voor de stichting van de beide Korea’s zijn er niet, dus op die manier kom je niet zoveel verder.

Wat goed werkt als alternatief bij het ontbreken van een “geboortetijd”,  tenminste in het geval van landen die eeuwenlang bestaan, is de mundane radix, dat is de Grote Conjunctie van Saturnus en Jupiter die vooraf gaat aan de stichting van het land. Het voordeel daarvan is dat je altijd een precieze tijd hebt en de praktijk wijst uit dat de mundane radix tot en met solaren, lunaren en progressies toe behoorlijk goed werkt. In het geval van Korea valt de stichting van het land  samen met de het begin van de Joseon-dynastie, een oeroud geslacht van koningen dat onafgebroken regeerde van 1392 tot 1897 en dat de confucianistische Koreaanse volksgeest sterk vormde.

JOSEON KOREA

Druk op bovenstaande link om de mundane radix van Korea, de Grote Conjunctie van Saturnus en Jupiter van 1385, als PDF te kunnen zien en downloaden.

Deze horoscoop is dus te zien als de radix van Korea die de beide noordelijke en zuidelijke delen waarin het, waarschijnlijk tijdelijk, is uiteengevallen omvat. Wat meteen op valt is de Knopenas die pal op de ascendant/descendant-as staat en een duidelijk symbool is van de huidige splitsing. De Knopenas is namelijk de Kop en de Staart van de gekliefde draak, de Noordknoop is het positieve extreem expansieve deel (Zuid-Korea) en de extreem beperkende Zuidknoop staat voor het  doodarme dictatoriale Noorden. Natuurlijk is Korea lange tijd wel een verenigd land geweest, maar het heeft zich altijd erg sterk van het buitenland afgesloten. De Knopenas kun je dus ook zien als Korea (eerste huis) tegenover de ander (zevende huis) waar alleen maar ellende vandaan komt (Zuidknoop), het land kon het ook altijd prima redden in isolatie (“het Kluizenaarsrijk”) en werd uiteindelijk met de wapens gedwongen de grenzen open te gooien. Op die manier bekeken is de huidige scheiding tussen Zuid en Noord alleen maar uit het buitenland komende ellende en dat is ook zo want het Zuiden is op het Westen gericht en het Noorden op China. Het is in wezen een buitenlands conflict dat de Korea’s verdeeld houdt en niet een Koreaans conflict en dat zie je duidelijk aan de ellendige Zuidknoop op de descendant, op het punt van de (buitenlandse) anderen.Je kunt die knopenas dus op diverse niveau’s duiden, als scherpe tegenstelling tussen Korea en het buitenland maar ook als een daarmee verbonden conflict binnen het land.

Dat Korea als land op zo sterk zichzelf was gericht kun je zien aan de Zon heer 1 die in Ram staat, het teken waar de Zon verhoogd is en dat wil altijd zeggen dat hij zich zelf geweldig vind.De ander, heer 7 ziet er heel wat minder uit het is Saturnus conjunct Jupiter in vernietiging wat dus een zeer kwaadaardige Jupiter is. Je zou ook kunnen zeggen dat in deze situatie de sterke Zon het sterke Zuiden is en de door de vernietigde Jupiter geafflicteerde Saturnus het altijd zo ridicuul bombastische (Jupiter!) Noorden. Hoe het ook zij je kunt deze horoscoop nemen om de ontwikkelingen rond beide Korea’s te duiden en als je terug gaat naar belangrijke momenten in de Koreaanse geschiedenis wordt dat keer op keer bevestigd  Een van de meest gevaarlijke planeten in deze mundane radix is overigens oorlogsplaneet  Mars in vernietiging in Stier die op de supernaarling Algol in het tiende huis staat, een zeer dreigend potentieel.

De solaar van 2013 gemaakt op basis van deze mundane radix uit 1385 die op 17 april begint is zeer opvallend. De hoeken van de solaar vallen namelijk zeer nauw samen met die van de mundane radix (een belangrijk keerpunt, dat geldt ook in geboortehoroscopen van personen), Mars staat conjunct heer 1 in de solaar, de solaar-Zuidknoop (het punt van de grote pijn) precies op de zeer gevaarlijke radix-Mars op Algol , terwijl solaar-Saturnus heer 7 op het IC staat. Dat ziet er niet uit alsof de spanningen al voorbij zijn. Het is de lunaar van 7 mei die ook weer de hoekpunten herhaalt, de spanningen zullen dus kort na het begin van de lunaar, half mei naar een hoogtepunt gaan.

Druk op de onderstaande link om de solaar 2013 van Korea te zien.

SOLAAR KOREA

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie