Klassieke astrologie – meer dan actueel

Het jaar 2012 zal astrologisch gezien zeer interessant worden. En dan gaat het niet zozeer over de astrologie als wel over de astrologen zelf. Het is al lang voorbereid, maar dit jaar zal de paniekindustrie rond 2012 zijn hoogtepunt bereiken, er valt immers ook aardig wat mee te verdienen. Er worden al congressen over georganiseerd en als ware middeleeuwse doemprofeten reizen “2012- experts” het land af om de spanning er in te houden. Er komen mij zelfs al berichten ter ore van astrologen die doodsbang zijn en de ondergang van de wereld dit jaar verwachten!

Maar paniek is niet nodig. Astrologie is de wetenschap van de tijd, niet meer dan een kalender. En in een kalender kan je nooit het einde der tijden zien, maar alleen het begin van nieuwe cycli. En inderdaad gaan in 2020 de Grote Conjuncties van Saturnus en Jupiter definitief over van aarde- naar luchttekens. In de klassieke mundane astrologie wijst dat altijd op grote politieke, economische en culturele veranderingen. Daar zitten we nu middenin en dat heeft niets te maken met 2012, ondergang of juist overdreven verwachtingen dat nu de GoudenTijd aanbreekt. Het is te hopen dat nuchterheid en vakkennis het zullen winnen van angst en vatbaarheid voor suggestie. Laat u niet in de maling nemen door de doemprofeten!

 GC 2000

Hierboven ziet u de Grote Conjunctie van 2000 die de huidige problemen in Europa aangeeft. De graad van de Grote Conjunctie valt op Algol een hele moeilijke, problematische ster en via spiegelpunt komt deze stand in Brussel op het MC. Dat MC staat op de nevel Praesepe, een soort Algol 2, ook niet fijn. De horoscoop is berekend voor Bussel als hoofstad van Europa en de EU. Vooral in Peking maar ook in Washington ziet de horoscoop er heel anders uit, Europa krijgt dus de volle laag .Inderdaad ja crisis dus, dat wel en in 2020 als de nieuwe GC in gaat, een nieuwe historische cyclus waarin het Westen zijn dominante positie in de wereld verloren zal hebben.In de geschiedenis herhalen dit soort verschuivingen zich eens in de ongeveer 240 jaar. Dat is alles. Er is niets nieuws onder de zon.                

 

Geef een reactie